Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 10 mai 2019 - Dezlegare la pește. Pe data de 10 mai, este prăznuit Sfântul Apostol Simon Zilotul.

Sfântul Apostol Simon Zilotul este mirele de la Cana Galileii. La nunta acestuia, Iisus a făcut prima minune – prefacerea apei în vin, scrie crestinortodox.ro. I s-a dat numele de “Canaanitul” şi de “Zilotul” pentru a-l deosebi de Sfântul Petru şi de Sfântul Simeon.

Sfântul Simon Zilotul este cel care şi-a lăsat casa, părinţii şi mireasa pentru Mirele cel ceresc. Sfântul Simon Zilotul era de neam din Cana Galileei, cunoscut Domnului nostru Iisus Hristos şi Preacuratei Maicii Sale, deoarece Cana nu este departe de Nazaret.

Odată cu Pogorârea Duhului Sfânt, mirele cel din Cana a început a propovădui şi el, alături de Apostoli, Evanghelia în toată lumea. El a propovăduit în Mauritania, Africa şi Britania, unde a fost răstignit şi îngropat.

În Bucureşti, la Biserică Podeanu aflată pe strada Dornei (în apropierea Pieţei Chibrit) se afla o părticică din sfintele sale moaşte.

sursa: dcnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus