Potrivit oamenilor legii, în perioada sărbătorilor de iarnă au fost înregistrate mai puţine acte de violenţă, dar şi mai puţine accidente rutiere grave în judeţ, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. 

În perioada 24 decembrie 2014-4 ianuarie 2015, oamenii legii au constatat o diminuare a numărului de infracţiuni grave comise cu violenţă, faţă de aceeaşi perioadă a sărbătorilor din 2013-2014. Astfel, infracţiunile de omor şi tâlhăriile au scăzut cu 50%.

“Pentru asigurarea unui climat de siguranță publică cu prilejul sărbătorilor de iarnă, la nivelul judeţului Hunedoara, în perioada 24 decembrie – 4 ianuarie, au fost mobilizați, zilnic, peste 250 de poliţişti din structurile operative, respectiv poliţişti  de  ordine  publică,  poliţişti  de  poliţie  rutieră,  poliţie transporturi, investigaţii  criminale,  investigarea  fraudelor,  arme,  explozivi  şi  substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă. Polițiști  au  fost  la  datorie  în  ultimele  două  săptămâni,  îndeplinind, preponderent, misiuni asigurarea ordinii și liniștii  publice, dar şi prevenirea și combaterea infracționalități”, au declarat reprezentanţii IPJ Hunedoara. 

Totodată, în perioada 24 decembrie 2014-4 ianuarie 2015 s-a constatat o diminuare a numărului de accidente rutiere grave. În această perioadă s-au înregistrat 5 accidente rutiere soldate cu 6 raniţi grav. În aceeaşi perioadă a sărbătorilor din 2013-2014 au fost înregistrate 8 accidente rutiere soldate cu 9 răniţi grav. 

Din fericire nici în acest an de sărbători nu au fost înregistrate decese survenite în urma evenimentelor în trafic.

“În contextul condiţiilor meteo specifice sezonului rece, dar şi a creşteriicotelor  de trafic,  le  recomandăm conducătorilor  auto să manifeste prudență lavolan, să-și echipeze corespunzător autovehiculele și să se informeze din timpasupra stării drumurilor pe care urmează să se deplaseze”, mai spun reprezentanţii IPJ Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus