Ședința Consiliului Local al municipiului Hunedoara s-a încheiat astăzi cu un scandal iscat în jurul corectitudinii cu care sunt întocmite documentele administrației. Mai mulți consilieri locali au acuzat angajații Primăriei că „una se votează în plen și alta apare în hotările adoptate”.

Totul a pornit de la proiectul de modificare a hotărârii privind aprobarea organizării păşunatului şi exploatării pajiştilor permanente aflate în domeniul privat al municipiului Hunedoara. Practic, conducerea Primăriei a cerut aleșilor să modifice o anexă în care sunt prevăzute suprafețele de pășuni care vor fi licitate în 2014.

După ce, în 14 aprilie, aleșii au aprobat la poziția 4 a anexei suprafața totală de 121,58 hectare, astăzi aceștia au avut pe masă o altă suprafață: 101,38 hectare. Reprezentanții Primăriei susțin că, în aprilie, s-au prevăzut inclusiv suprafețele ce fac obiectul unui contract de arendă din 2010, prelungit în 2012 în favoarea soției (la acea vreme) a fostului viceprimar Robert Dan, iar acum, pentru a nu intra într-un conflict, suprafețele vizate de contract trebuie scoase din procedura de licitație.

Suspiciuni privind corectitudinea documentelor Consiliului Local

Consilierii locali și-au amintit însă că au făcut deja asta la ședința precedentă. „Noi am votat odată acest proiect, dar nu în forma în care văd că a fost publicat”, a declarat consilierul local Maria Mornea. „E grav de tot ce se întâmplă, una aprobăm și alta apare în hotărâri”, a declarat Victor Bucaleț, consiler PNL.

Suspiciunile că angajații Primăriei modifică datele votate de Consiliul Local s-au înmulțit, și alți consilieri și-au manifestat revolta în cadrul ședinței. „Nu mai votăm nimic! Ori faceți actele cum trebuie, ori nu mai votăm! A câta oară stăm și ne întrebăm dacă e corect ce votăm?”, a întrebat Aranka Takacs, consilier UDMR.

Viorel Arion: Bă, Ovidiule, îți bați joc de noi?!

Consilierul PDL Ovidiu Crișan a cerut explicații în repetate rânduri pentru inadvertențele depistate, însă explicațiile nu l-au mulțumit. Ba mai mult, pentru insistențele sale, Crișan a fost taxat de primarul Viorel Arion: „Bă, Ovidiule, tu chiar vrei să-ți bați joc de noi?”, a răbufnit primarul. Ceva mai nervos, secretarul municipiului, Aurel Rață Bugnariu s-a ridicat de pe scaun anunțând că se retrage din ședință, însă s-a răzgândit după câteva secunde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus