Iștoc: „Sunt scârbit de modul duplicitar, chiar jegos, cu care tratați soarta hunedorenilor. Sper să nu obțineți nici măcar VOTUL CÂINILOR VAGABONZI DIN HUNEDOARA.”

Cristian Iștoc (foto – medalion), lider Sindicatul Solidaritatea Hunedoara de la termocentrala Mintia, i-a făcut un aspru rechizitoriu liderului ALDE Hunedoara, Mircea Ioan Moloț – fostul președinte al Consiliului Județean și al PNL Hunedoara.

Motivul supărării lui Iștoc – soarta Termocentralei Mintia. Redăm în cele ce urmează comunicatul transmis de liderul sindical:

„Dacă la întâlnirile cu domnul Moloț am primit asigurări că la Mintia va continua producerea energiei electrice pe bază de cărbune, ni se confirmă astăzi că ALDE militează pentru demolarea termocentralei, fapt confirmat de președintele ALDE și directorii numiți politic, astăzi într-o conferință de presă la care i-au fost alături și acești semnatari ai îngropării CEH.

Să spui că Mintia nu se va închide ci se va transforma, este doar o declarație politică. Să transformi 1260 MW în 400 MW, nu este tocmai o performanță notabilă domnule Moloț, iar reducerea personalului de la 735 salariați la maxim 100, este chiar o palmă dată electoratului din termocentrală, căruia îi comunicați că în scurt timp vor face cunoștință cu sediul AJOFM.

Domnul director Comercial ar fi trebuit să vă fi informat că nu a fost capabil să asigure stocurile necesare de cărbune, iar invocarea lipsei banilor atunci când pe piața de energie prețul pe MW este de 600 lei pe PZU și 900 lei pe PE, este o prosteală pe față, spusă în fața presei.

Domule Mircea Moloț, eu am cerut să opriți demolarea termocentralei, iar dumneavoastră nu faceți altceva decât să o confirmați. Trebuia să aveți decența să nu organizați o conferință de presă în care să vă mândriți că falimentați și ultimul mare angajator din acest județ.

Cei care astăzi stau lângă dumneavoastră și ascund în fața presei adevărul, nu sunt decât o parte din groparii CEH, care prin semnătură au cerut demolarea a cinci grupuri energetice de 1000 MW. Acești directori au falimentat cu sprijinul dat de ALDE, prin Ministerul Energiei întreg Sistemul Energetic Național. Mai trebuia să le spuneți celor din presă, că România nu importă acum 1900 MW pentru că este în imposibilitate de a produce această cantitate, ci pentru că așa vrea ALDE și Anton Anton, groparul oficial al energeticii românești.

De doi ani aveți acest minister și azi vă permiteți să ne spuneți că situația CEH nu vi se datorează. Vorbiți de vizitele la minister și sprijinul acordat, fără să precizați faptul că aceste vizite nu au avut nici un rezultat pozitiv. Refuzați să aduceți cărbune fără sulf, dar bateți monedă pe grupul pe gaz, fără să spuneți presei care este legătura la nivel de minister între firma care vrea să investească la Mintia în acest grup pe gaz și oficiali ai ministerului care au mai încheiat contracte cu această firmă.

Mințiți spunând că Mintia va mai merge pe cărbune când știți declarația directorului de la Romgaz care a spus că sunt interesați de Mintia doar după oprirea activității. Vorbiți de hotărâri luate de Ministerul Energiei, fără să spuneți că ați mințit în tot acest timp nu doar sindicaliștii ci și salariații termocentralei cu privire la viitorul locurilor de muncă. Lipsa voastră de transparență vă descalifică.

Vorbiți de implicarea sindicatelor, fără să spuneți că de fapt unele dintre ele, nu cele aservite, vă împiedică să furați mai mult de cât producem noi. Administrația a falimentat CEH, chiar pe mandatul ALDE.

Sunt scârbit de modul duplicitar, chiar jegos cu care tratați soarta hunedorenilor, sper să nu obțineți nici măcar VOTUL CÂINILOR VAGABONZI DIN HUNEDOARA. Ați ajuns să vă credeți moșierii unui județ falimentat tot de domniile voastre în decursul anilor. Mă întreb dacă aveți mame românce. RUȘINE!”

Cristian Iștoc, lider Sindicatul Solidaritatea Hunedoara de la termocentrala Mintia

 

8 răspunsuri

 1. ciprian54@yaho.com' Valea Jiului spune:

  Cred ca nici din Valea Jiului nu va obtine voturi acest partid ALDE !

 2. profu@gmail.com' profu de aritmetica spune:

  Domnule lider de sindicat, va arde la interesul personal de-aia urlati ca din gura de sarpe. Gropari ai CEH sunteti si dumnevoastra, sindicatele! Hai sa facem putina aritmetica: daca 100 de angajati vor face la Mintia, conform spuselor dumneavoastra, 400 MW, cum se face ca 735 de salariati produc acum doar 1260 MW? De productivitate vă doare măcar în cot? Nu vă doare, pentru ca pierderile le plătim noi, nu voi!
  Groparii CEH sunt guvernele, toate echipele de conducere și SINDICATELE. Sa iti fie rusine, sindicalist ipocrit!

  • istoc_cristian_deva@yahoo.ro' Cristian Iștoc spune:

   Doar un nevertebrat se poate ascunde în spatele unui pseudonim ca să poată face acuzații nefondate.
   Despre ipocrizia nevertebratelor, nu am ce spune.

 3. clejanm@yahoo.com' Clejan Marin spune:

  Ipocriți suntem cu toții. Problema ineficientei, a furtului, este cunoscută și de cetățeanul simplu, cetățean care se complace. Nici noi nu luam atitudine la faradelegile din jurul nostru. Dar ce face cetățeanului, acuză, se victimizează, se plange că trage ponoasele. Ipocriți suntem din tată ‘n fiu.

 4. Ce sa facă un hot pe care-l cheamă molot? Mai nou și-a adus în partid și sluga lui, pe fostul milițian torționar Goga dan Iosif. Doua sifoane la SRI. Fapt dovedit de mine prin documente. Molot a furat cit timp a fost la șefia CJ. Un mincinos ordinar.

 5. Cica prof de aritmetica.Eu cred ca e vorba de un profitor,de pe linga coccisul piticului smenar.Pina mai ieri piticul ROSU DE EST,era specialist in oi,capre,pasuni,drumuri iar acum in energie.Sigur ca toate guvernele au o vina,dar ce a facut umflatul de Nita si acum bufonul alde,cica ministrul cu becul,nu are egal.Inchideti Mintia si va asigur ca jumatate de Deva va va cauta pe acasa.

 6. Sa desteptat si CRISTI cind i-am spus de aceasta jigodie de Molot nu a crezut,,uitate Cristi de cine este inconjurat de toti gropari CEH(NELU ARDELEAN,MELCZER,CONT) acesti nenorociti trebuie sa fie loati cu pitre de mineri si energitieni de la MINTIA ,rusine golanilor ARDELEAN a devalizat inpreuna cu MOLOT TEATRU de ARTA,,MELCZER a falimentat UMIROM petrosani apoi lau vindut la fer vechi ,CONT groparul de la MINTIA.

 7. nu uitati de defuncta regie autonoma a drumurilor a judetului hunedoara
  si aici molot a lasat pe drumuri 700 de oameni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus