Numele unui europarlamentar și-al unui fost prefect al județului sunt implicate în scandalul unui posibil concurs trucat.

O anchetă curentul.info

UDMR și PSD își împart frățește posturile de conducere din Apele Române dintotdeauna. Uneori, dacă nu se înțeleg ca și frate mai mare cu frate mai mic, intervin părinții: europarlamentari sau funcționari de la Curtea de Conturi. Cel puțin așa se laudă Vicepreședintele politic al UDMR Hunedoara, Burjan Gergely (mai pe românește Grigorie), actualul director al SGA Hunedoara.

Postul lui a fost scos la concurs pe 25 iulie 2017, de directorul ABA Mureș, Cristian Bratanovici. În anunțul de concurs, Bratanovici a trecut, ca și condiții de studii, ca pretendenții să fie absolvenți de Construcții hidrotehnice, Îmbunătățiri funciare, Construcții civile și industriale sau Energetică. Burjan a luat foc imediat ce a văzut anunțul pentru că el a absolvit Electromecanică (în tinerețe doar subinginer și mai la bătrânețe s-a făcut și el politician și inginer).

Surse din cadrul ANAR care au vrut să-și păstreze anonimatul ne-au declarat că UDMR-istul Burjan a făcut un scandal monstru că postul de director al SGA Hunedoara aparține UDMR conform înțelegerilor și că el este exclus din start, neputând participa la concurs. Câteva ore mai târziu, Bratanovici publică o erată și introduce și Electromecanica pe lista specializărilor absolvite acceptate.

Burjan se laudă că europarlamentarul Winkler Gyula (mai pe românește Iuliu) și consilierul de la Curtea de Conturi Attila Dezsi au șters pe jos cu Bratanovici și că „dacă ar fi trebuit el ajungea până la Kelemen Hunor pentru că, v-am mai spus, postul acesta aparține UDMR!”.

Pentru cei care poate nu au înțeles, PSD și UDMR nu sunt proprietarii ANAR, ca să-și împartă posturile publice între șefii celor două partide care să mai încaseze salarii barosane de la stat.

Sursa: curentul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus