DOVADA că SC TRANS CONSTRUCT SRL încasează bani publici pentru lucrări de mântuială.

Potrivit programului de reparaţii şi întreţinere a drumurilor judeţene, societăţile comericale care au câştigat licitaţiile, trebuie să îndeplinească mai multe cerinţe din partea administraţiei judeţene. Printre acestea, deloc de neglijat, se numără îndepărtarea vegetaţiei care poate afecta traficul rutier.

Societatea comercială SC TRANS CONSTRUCT SRL, una din „firmele de casă” ale fostei conduceri a CJ Hunedoara, a reuşit să obţină mai multe contracte de întreţinere a drumurilor judeţene, printre acestea aflându-se şi DJ 708 E Deva – Almaşu Sec – Cârjiţi.

Felul în care firma îşi onorează însă obligaţiile din contract lasă de dorit.

Joi dimineaţă, în jurul orei 10, şase muncitori au fost surprinşi odihnindu-se pe banii hunedorenilor la umbra unui pom, pe marginea şoselei. Bărbaţii erau „dotaţi” cu câteva coase, iar în urma lor nu se putea observa vreo schimbare: boscheţii şi bălăriile au trecut de mult de înălţimea unui om. Niciun utilaj, nicio mobilizare de forţe.

11324071_657595157708961_1408185072_nLa câţiva metri, o autoutilitară a societăţii pusă pe avarii „se odihnea” şi ea la umbra răcoroasă a pădurii dintre Almaş şi Cârjiţi. Şoferul se întreţinea la rândul lui vorbind la telefon relaxat.

Şi totuşi, „activitatea” surprinsă joi costă enorm bugetul judeţului Hunedoara.

11420098_657594944375649_2128402834_oÎn 2014, pentru reparaţii şi întreţinerea drumurilor judeţene, au fost cheltuite aproape 160 de miliarde de lei vechi. După cum am mai scirs, în mod normal, banii ar fi trebuit împărţiţi aproximativ în cote egale în cele patru zone ale judeţului, însă împărţeala se pare a ţinut cont de alt criteriu important pentru fosta conducere a administraţiei judeţene: numele firmelor care au contractat lucrări. Aşa se face că, aproape 80% din sumă (aproape 130 de miliarde de lei vechi) a ajuns în conturile SC TRANS CONSTRUCT SRL, după cum susşine actuala conducere a CJ Hunedoara.

SC TRANS CONSTRUCT SRL este societatea controlată de omul de afaceri Emilian Milică Pup din Vorţa, urmărit penal în dosarul de corupţie al fostului preşedinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ. Pup este acuzat de procurorii DNA de dare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani.

CITEȘTE ȘI: Faţada CJ Hunedoara | AICI SUNT 1,2 milioane de euro DIN BANII DUMNEAVOASTRĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus