Cele două înregistrări au fost postate astăzi pe youtube

Hunedoara Liberă v-a prezentat istoria conflictului din USR.

18 membri ai USR Deva au fost suspendați sau excluși în 6 ianuarie din partid în cadrul unei ședințe a Organizației Județene a USR Hunedoara și unul a demisionat din această formațiune politică. În USR Deva erau 81 de membri. Alți 7 useriști fuseseră excluși sau suspendați în ultimele luni. Bătălia pentru USR Deva a început de câteva săptămâni, iar la sfârșitul anului 2019 cel puțin o treime dintre membrii filialei au convocat  Adunarea Generală  și au ales o nouă conducere a organizației.

În data de 1 ianuarie 2020, cei care au convocat Adunarea Generală au trimis presei un comunicat în care anunțau că Lucia Szitar a devenit președinte al USR Deva, iar ca vicepreședinte Camelia Măhălean, fiind desemnați și ceilalți membri ai Biroului Local și cei ai Comisiei de Arbitraj.

În 6 ianuarie, USR Hunedoara, prin alt comunicat de presă, anunță că acel Birou Local a fost ales nestatutar și că adevărata Adunare Generală va avea loc în data de 23 ianuarie:

„Adunarea Generală a USR Deva care a avut loc în data de 1 ianuarie 2020, la ora 7:00, a fost nestatutară, fapt constatat de către Biroul Județean și comunicat prin toate canalele oficiale de comunicare către filiala USR Deva. Biroul Județean USR Hunedoara (BJ) a luat la cunoștință cererea înaintată pe adresa de email a acestui organism, în data de 28 decembrie 2019, prin care o treime dintre membrii filialei locale Deva a solicitat organizarea unei Adunări Generale. În conformitate cu statutul USR, BJ USR Județul Hunedoara a decis ca aceasta să aibă loc, statutar, pe data de 23 ianuarie 2020. În acest fel, toți membrii filialei locale USR Deva vor putea să își anunțe intenția de a candida și să își facă o campanie electorală în spiritul deschis și corect al competițiilor interne, promovat și respectat de USR. Anunțul privind alegerea unei noi conduceri a filialei Deva – ca urmare a unei Adunări Generale nestatutare – a fost preluat de mai multe publicații locale și naționale. Facem precizarea că acel comunicat de presă nu reflectă realitatea, iar conducerea anunțată prin respectivul document nu este una statutar aleasă”, se arăta în comunicatul trimis presei de către USR Hunedoara în data de 6 ianuarie.

Astăzi, 11 ianuarie, pe youtube au apărut două înregistrări în care președintele USR Hunedoara, Pollyanna Hangan, acuzată că a sustras acte de la filiala municipală USR Deva. Hunedoara Liberă a decis să le posteze doar pentru că au devenit publice.

2 răspunsuri

  1. HDlibera@USR.com' N-as fi crezut..... spune:

    E clar ! Hunedoara Libera a devenit jurnalul deriziunii USR !….
    Cam cum era OTV-ul lui DDD…..
    Mai lipseste doar Elodia….

  2. rodicasasu1953@gmail.com' Rodica Sasu spune:

    Nu este pt prima oară când Pollyanna Hangan sustrage documente din filiala Deva, a mai făcut-o și anul trecut după ce a predat ștafeta următorului președinte Adrian Moldovan. Din păcate usr a devenit un partid de psd.iști tip Hangan și Barna. Păcat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus