Ședința de îndată de joi a fost dominată de o dispută provocată de fostul administrator special al SC Drumuri și Poduri SA, Marius Mutulescu. PNL a blocat mutarea unor sume importante destinate drumurilor județene

Tonul scandalului a fost dat de consilierul județean PNL, Marius Mutulescu (foto – stânga). Încă de la începutul ședinței, acesta a solicitat conducerii CJ Hunedoara scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind modificarea Programului de lucrări de  întreţinere şi reparaţii drumuri şi poduri judeţene pe anul 2018.

„Pentru menținerea rețelei județene de drumuri și poduri aflate în domeniul public al județului Hunedoara în stare tehnică corespunzătoare desfășurării traficului se propune redistribuirea unor sume care nu mai sunt necesare la unele activități – în valoare de 699.176,16 – către alte activități, la care suma alocată a fost insuficientă potrivit detalierii din anexa la prezentul proiect de hotărâre”, se arăta în nota de fundamentare pusă la dispoziția consilierilor județeni și presei.

Mutulescu și-a motivat solicitarea prin faptul că aleșii liberali nu au fost informați din timp cu privire la respectivele modificări. Deși inițial au anunțat că nu participă la vot, ulterior aceștia s-au răzgândit și au votat „împotrivă” (Florian Toma, Marius Mutulescu, Ionuț Șimon, Nicolae Chirilă, Lenuța Armean și Liviu Antal).

„Pentru” au votat aleșii PSD: Mircea Bobora, Daniel Andronache, Sorin Vasilescu, Ioan Ștaier, Lucian Rus, Mircea Popa, Alin Iovănescu, Victoria-Alina Dunca, Ion Hirghiduș, Maria Ivăniși, Aurel Circo și Eduard Felciuc. Voturile PSD au fost insuficiente pentru ca proiectul de hotărâre să fie adoptat.

Avram a tunat și-a fulgerat pe Mutulescu

Iritat de gestul consilierilor județeni ai PNL, administratorul public al județului, Costel Avram (foto – dreapta), le-a reproșat acestora că prin votul lor îi văduvesc chiar pe primarii liberali de proiecte care pot îmbunătăți infrastructura rutieră.

„Nu se suplimentează cu niciun leu ceea ce a fost  aprobat de Consiliul Județean și, având în vedere că suntem în octombrie, trebuie să mutăm dintr-o parte în alta aceeași bani. Primarul de la Vălișoara a venit non-stop la mine. Banii erau și pentru un primar liberal, iar consilierii PNL așa au hotărât că e bine: să nu facă nimic. Nu este nicio problemă. Vorbesc de drumuri cei care au distrus drumurile în județul Hunedoara: Mircea Moloț și cu Prip (Ioan Prip, n. red.) și a continuat Marius Mutulescu”, a declarat Costel Avram.

Marius Mutulescu și-a explicat poziția în fața jurnaliștilor.

„În ordinea de zi nu erau trecute absolut nimic decât hotărârea de proiect. Nu se scria unde sunt repartizați acești bani, pe ce zone și unde. Dânșii, dacă doreau să-l treacă pe ordinea de zi ca punct suplimentar, trebuia să ne dea niște lămuriri unde se cheltuie. Miercuri, după ce vom fi informați, vom vota”, a spus consilierul PNL, care a adăugat că a primit documentele cu o zi înainte (inclusiv Anexa cu noul Program).

De altfel, și președintele CJ, Mircea Bobora a declarat că aleșii PNL au fost informați cu privire la acest proiect, dar că au făcut opoziție „de dragul opoziției”.

„Au primit lista. Eu am discutat și cu ceilalți consilieri PNL și erau în cunoștință de cauză și nu era vorba decât de o sumă de 700 de mii de lei pe care vrem să o disponibilizăm de pe lucrări care nu au fost executate și, pentru a nu-i pierde, pentru a face totul conform legii, contractele din vreme, am zis să introducem suplimentar punctul acesta. Și pentru Vălișoara, sunt mai multe locații. Primarii au cerut să li se repare drumurile mai repede. Refuzul de a vota acest punct e de dragul de a face opoziție”, a declarat Mircea Bobora.

Cine „decontează” acest episod penibil și păgubos

Consilierii județeni PNL au scuza că nu au fost anunțați din timp. Sigur că da, este dreptul lor să primească informații și, totodată, obligația „aparatului de specialiști” ai Consiliului Județean să pună la dispoziția aleșilor documentele necesare pentru ca aceștia din urmă să voteze în cunoștință de cauză.

Chiar așa – a fost vreun cutremur recent, vreo inundație ori o calamitate care să justifice caracterul urgent al acestui proiect de hotărâre? Suspiciunea noastră este că pentru așa-zisa urgență, mare parte din vină o poartă cei are trebuiau să pregătească din timp documentele (începând cu Direcția Tehnică a CJ). Acolo bănuim noi că s-a produs întârzierea, informațiile au venit târziu, iar liberalii au găsit un nou prilej de a da cu parul (că doar așa i-a învățat președintele Ludovic Orban), chiar dacă au lovit astfel și în proprii primari. Deh, victime colaterale, important e că, după mintea lor, „le-au tras-o” celor de la PSD. Probabil că din această cauză anumiți consilieri PNL au ales să nu participe la această ședință (preferând compania prietenilor la o cafea, pe terasă).

Pe de altă parte, dacă ar fi vrut cu-adevărat să se informeze, consilierii liberali puteau solicita explicații și lămuriri chiar în timpul ședinței – presupunând că 24 de ore e un interval prea scurt pentru capacitatea dumnealor de a înțelege un proiect de hotărâre.

Pentru aleșii PSD avem o singură întrebare: de ce nu le-ați spus hunedorenilor încă din campania electorală că aveți de gând să participați selectiv la ședințele Consiliului Județean? Dacă domniile voastre cred că județul se poate guverna la fără frecvență, vă înșelați amarnic! Nu este prima dată când proiecte propuse de conducerea CJ au fost trântite tocmai pentru că PSD nu a reușit să asigure cvorumul necesar. Haideți, oameni buni, la serviciu, că altfel vă place să vi se spună domni și doamne consilieri județeni…!

Totuși, cine decontează? Consilierii județeni PNL și PSD? Nici vorbă, ei sunt și vor fi bine-mersi. „Aparatul de specialitate” al CJ, cel bine plătit și gratulat cu calificative de „foarte bine” de către șefii ocrotitori? Ți-ai găsit! Tot dumneavoastră, dragi hunedoreni, veți plăti cu vârf și îndesat pentru tot acest circ politico-administrativ de prost gust, asta e clar!

BONUS – Consilierii județeni care au absentat la ședința de joi (în ordine alfabetică):

 1. Bălănesc Doinița – Maria (PSD)
 2. Ciodaru Iulian Dacian (PSD)
 3. Dimulescu Rodica (PSD)
 4. Frânc Oana – Elisabeta (PNL)
 5. Gherman Petre Lucian (PNL)
 6. Hodor Petru (PSD)
 7. Hojda Ion (PSD)
 8. Magheru Dan – Adrian (PNL)
 9. Mârza Florin (PNL)
 10. Oprișa Ioan Florin (PNL)
 11. Popescu Valentin (PNL)
 12. Popescu Viorica (PNL)
 13. Stănescu Vetuța (PNL)
 14. Suciu Ancuta – Elena (PSD)
 15. Vlad Ovidiu (PNL)

 

4 răspunsuri

 1. ciprian54@yaho.com' Valea Jiului spune:

  Va rugam nu va faceti ca va certati intre voi , cetateni vaii jiului vor modernizarea asfaltarea drumurilor (ex . drumul judeten din Parang , drumul judetean Valea de Pesti , … si drumurile nationale DN 7A Cheile Jietului ca isi rup masilile cetateni vaii jiului pentru a merge la Voineasa sau pe Transalpina ,drumul spre Herculane , …

 2. Cine tot scrie în numele oamenilor din Valea Jiului ? Da-ti odată numele real barbat ce esti.

 3. Valea Jiului are dreptate ! Toni este la putere , si castiga un “ban” cinstit din “public relations” 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus