Curtea de Apel București ar putea decide mâine dizolvarea formațiunii politice

De mâine, consilierii PSRo Deva ar putea deveni „liberi de contract”. Curtea de Apel București a stabilit pentru data de 13 iunie un nou termen în apelul prin care PSRo a înaintat cererea de dizolvare a acestei formațiuni politice. Oricum, este doar o chestiune de timp până când Partidul Social Românesc se va dizolva și va fi radiat din Registrul partidelor politice din România. Astfel, cei șase consilieri locali din Consiliul Local Deva vor putea să se înscrie în orice formațiune politică doresc, fără să își piardă mandatele. De asemenea, ei pot rămâne independenți.

PSRo a depus în decembrie 2018, la Tribunalul București, cererea de dizolvare a formațiunii politice. Pentru că cererea nu a fost timbrată, a fost nevoie de declararea apelului, care se judecă de către Curtea de Apel București. Ca să respecte toate procedurile, instanța a amânat pentru 13 iunie judecarea cauzei.

În iunie 2016, PSRo, formațiune politică înființată de Mircea Geoană, a reușit ca la Deva să obțină atât postul de primar, prin Mircia Muntean, dar și 6 consilieri locali. Mai apoi, PSRo a făcut alianță cu PSD și a obținut și un post de viceprimar, prin Răzvan Mareș. La alegerile parțiale din 5 noiembrie 2017, PSRo s-a aliat cu PNL, la Deva. Ruptura dintre Florin Oancea și Răzvan Mareș a venit la scurtă vreme. PSRo a devenit aliatul ALDE. După trei încercări, în 5 iunie 2018, Răzvan Mareș a pierdut funcția de viceprimar.

Un răspuns

  1. cornelsimeria@lve.it' Cornel Simeria spune:

    Toate bune, numai că..decembrie 2018? Aa, de regula nu sunt chițibușar, numai azi!😃

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus