Şcolile din Dâmboviţa şi Prahova se închid miercuri, din cauza condiţiilor meteo. Cele două judeţe intră sub avertizare cod portocaliu de vijelii la ora 16.00, alături de Buzău, Vrancea şi Bacău.

Inspectorul şcolar şi purtătorul de cuvânt al ISJ Dânboviţa, Valentin Stancu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că toate şcolile din judeţ se închid începând cu ora 14.00, din cauza codului portocaliu pentru fenomene meteorologice extreme.

”S-a luat decizia ca toate şcolile să-şi suspende cursurile. Este pe durata codului, deocamdată astăzi şi se va comunica pe parcursul zilei dacă este cazul să se extindă. Codul intră în vigoare de la ora 16.00, dar pentru a fi timp ca elevii navetişti să ajungă acasă, s-a luat decizia ca începând cu ora 14.00”, a spus Stancu.

Şi Inspectoratul Şcolar Prahova a decis ca, miercuri, începând cu ora 15.30, cursurile din toate unităţile de învăţământ din judeţ să fie suspendate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Prahova, Aurel Graur, a declarat, pentru MEDIAFAX, că, având în vedere codul portocaliu de vreme rea, s-a luat decizia ca toate cursurile să fie suspendate şi elevii să fie trimişi acasă.

”De la 15.30 toate şcolile îşi suspendă cursurile. Au primit o atenţioanre de la ISU, de vreme rea, şi pe baza acestei avertizări s-a luat decizia să se suspende toate cursurile din toate unităţile de învăţământ din judeţ”, a declarat Graur.

Potrivit acestuia, măsura este, deocamdată, doar pentru ziua de miercuri.

Ministerul Educaţiei: În judeţul Giurgiu, cursurile se vor încheia la ora 15:00

Cursurile în şcolile din Bucureşti şi judeţul Ilfov se vor încheia la ora 17.00, în judeţul Dâmboviţa, cursurile au fost suspendate începând cu ora 14:00, iar în judeţul Giurgiu se vor încheia la ora 15:00, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

“Urmare a atenţionării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru data de 20 septembrie 2017, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a informat că „unităţile de învăţământ din Municipiul Bucureşti vor lua toate măsurile necesare în vederea asigurării securităţii şi siguranţei elevilor şi a personalului angajat prin modificarea duratei orelor de curs şi a pauzelor, astfel încât cursurile să se termine până la ora 17:00”. De asemenea, în judeţul Ilfov cursurile şcolare vor fi organizate astfel încât să se încheie până la ora 17:00. În judeţul Dâmboviţa cursurile au fost suspendate începând cu ora 14:00, iar în judeţul Giurgiu se vor încheia la ora 15:00”, arată Ministerul Educaţiei Naţionale.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu de vijelii în cinci judeţe, restul ţării, cu excepţia Dobrogei, fiind sub avertizare cod galben de ploi torenţiale.

Avertizarea cod portocaliu de vijelii intră în vigoare miercuri, la ora 16.00, şi expiră joi, la ora 10.00, vizând judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău.

Meteorologii avertizează că în aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi pe arii extinse se vor înregistra cantităţi importante de apă cuprinse, în general, între 50 şi 70 l/mp.

Restul ţării, cu excepţia judeţelor Constanţa şi Tulcea, au intrat deja sub avertizare cod galben de ploi torenţiale şi vânt puternic, avertizarea fiind valabilă până joi, la ora 21.00.

Potrivit ANM, în aproape toată ţara vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice.

Cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi cu precădere în nord-vestul ţării şi în zona Carpaţilor Occidentali pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55…60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h şi vijelii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus