Două exemple care ar trebui urmate de toate autoritățile publice locale

În timp ce unii politicieni înțeleg că vremurile pe care le trăim sunt un bun prilej pentru a învenina oamenii cu mesaje menite să le aducă profit electoral (rușine să le fie!), semnalăm două exemple de bune practici pe care ne dorim să le vedem multiplicate la nivelul întregului județ.

  • Primăria minicipiului Deva va aproba mâine alocarea de bani destinați Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie şi materiale sanitare.
  • Consiliul Județean Hunedoara analizează în regim de urgență posibilitatea alocării de fonduri unităților administrativ-teritoriale vulnerabile, pentru asigurarea hranei persoanelor izolate la domiciliu și pentru achiziția de echipamente și produse specifice activităților de dezinfecție.

_______

Anunțul postat de primarul Florin Oancea:

„Medicii, asistentele şi personalul medical din Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, precum şi salvatorii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă se află în prima linie a războiului cu pandemia Covid-19.

Am primit nenumărate mesaje prin care mi se semnalează lipsa sau dotarea insuficientă cu echipamente de protecţie şi materiale sanitare pentru Spital şi pentru Ambulanţă şi se solicită ajutorul Primăriei Deva.

Reamintesc faptul că nici Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, nici Serviciul Judeţean de Ambulanţă NU se află în coordonarea şi finanţarea Primăriei Deva. Dar aceste lucruri contează prea puţin acum.

În aceste momente, e important să ajutăm cu tot ceea ce putem medicii, asistentele şi personalul medical, în misiunea dificilă pe care o au, zi şi noapte.

Este spitalul în care primesc îngrijiri medicale devenii, sunt ambulanţele la care devenii apelează în situaţii de urgenţă. Este normal ca municipalitatea să sprijine cu tot ceea ce poate aceste instituţii.

De aceea, am decis ca mâine, joi, 26 martie, să solicit convocarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Deva şi să propun spre aprobare un proiect de hotărâre prin care să alocăm Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă sume de bani îndestulătoare pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie şi materiale sanitare.

Dragi deveni, să-i salvăm pe salvatorii noştri!”

Nicolae-Florin OANCEA
Primarul Municipiului Deva

__________

Comunicatul de presă al Consiliului Județean Hunedoara:

CJ Hunedoara este alături de primăriile vulnerabile în contextul pandemiei COVID-19

Consiliul Județean Hunedoara analizează în regim de urgență posibilitatea  alocării de fonduri unităților administrativ-teritoriale vulnerabile, pentru asigurarea hranei persoanelor izolate la domiciliu și pentru achiziția de echipamente și produse specifice activităților de dezinfecție.

Având în vedere că, până astăzi, nu au fost alocate fondurile necesare așa cum este specificat în Anexa 1 a Decretului nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, pentru sprijinirea persoanelor izolate la domiciliu, ca urmare a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19, Consiliul Județean Hunedoara analizează în regim de urgență posibilitatea sprijinirii unităților administrativ-teritoriale pentru asigurarea necesarului zilnic al cetățenilor izolați la domiciliu, aflați în dificultate.

„Potrivit articolului 29 al Anexei la Decret, cheltuielile necesare se asigură prin transfer între bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, și bugetele locale, măsurile de sprijinire a persoanelor izolate fiind puse în aplicare de autoritățile administrației publice locale. În condițiile în care nu a fost emis un ordin de ministru în acest sens, am luat decizia de a analiza posibilitatea ca administrația județeană să ia măsuri pentru a sprijini acele primării care nu au fondurile necesare. Oamenii aflați în izolare nu au nicio vină că se află în această situație. Ne vom mobiliza și vom căuta cea mai bună soluție”, a declarat vicepreședintele CJ Hunedoara, Daniel Andronache.

De asemenea, administrația județeană analizează și posibilitatea de a sprijini unitățile administrativ-teritoriale vulnerabile pentru asigurarea echipamentelor de protecție și a substanțelor dezinfectante, necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Biroul de presă

_______

Hunedoara Liberă pune la dispoziția autorităților publice locale și a tuturor celor implicați în acțiuni menite să limiteze răspândirea COVID-19 și să ajute populația vulnerabilă a județului Hunedoara SPAȚIU DE EXPUNERE NELIMITAT și GRATUIT pentru promovare și informare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus