Miercuri, 27 martie 2019, de la ora 8, sectorul de drum județean 705A cuprins între Remiza de la Grădiștea de Munte și intrarea în situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia, va fi redeschis circulației rutiere.

În zilele în care porțiunea de drum a fost închisă, din data de 20 martie, au fost executate lucrări de consolidare a drumului în zona în care s-a rupt acostamentul și s-a surpat terenul de susținere a șoselei. Concomitent, firma care derulează contractul de lucrări și servicii de întreținere și reparații pe acest drum a curățat șanțurile și rigolele și a făcut și defrișări.

Cu sprijinul angajaților Serviciului Public de Administrare a Monumentelor Istorice, au fost executate lucrările de îndepărtare a materialului lemnos abandonat sau adus de viituri în albia pârâului de pe Valea Albă.

„Am spus că Sarmizegetusa Regia este prioritatea noastră și am demonstrat că așa este. Poate că unii au pus la îndoială utilitatea deplasărilor noastre în teren, dar realitatea arată că au avut efect și că, în aceste zile, s-a lucrat neîntrerupt la repunerea în funcțiune a acestui drum”, a declarat administratorul public al județului Hunedoara, domnul Costel Avram.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, anunță ridicarea restricțiilor de circulație impuse pe acest tronson.

„Siguranța turiștilor se află pe primul plan, din acest motiv am decis să închidem temporar acest sector de drum. Acum că principalele probleme au fost remediate, iar accesul turiștilor cu autovehiculele nu mai este pus în pericol, îi anunțăm pe hunedoreni și pe toți cei care vor să viziteze Sarmizgeteusa Regia că ridicăm restricția impusă pe ultimii patru kilometri. Drumul este accesibil până la parcare, inclusiv cu autocarele”, a declarat Mircea-Flaviu Bobora.

Lucrările de întreținere a drumului vor continua și, în paralel, conducerea CJ Hunedoara face demersuri ca să impună restricții de tonaj pe DJ 705 A Costești-Sarmizegetusa Regia.

sarmi 1 sarmi 2 sarmi 3

54348305_2152857464802777_6609702270495883264_o

 

Un răspuns

  1. Dar Poiana Pelegii pe care Prefectura l-a inchis de un an fara a face nimic , ca reprezentant al guvernului in teritoriu ! 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus