TIMISOARA. Dat in circulatie in preajma Craciunului, dupa un intreg scandal, pe Lotul 3 al Autostrazii Lugoj – Deva, intre Holdea si Ilia, se mentin restrictiile de viteza si tonaj, spre nemultumirea soferilor.

 

Noi am facut o comisie de monitorizare, la 2 saptamani parcurgem si monitorizam tot ce se intampla. Saptamana viitoare, impreuna cu colegii de la companie facem o inventariere a tot ce mai este de lucrat, a tot ceea ce se intampla pe autostrada, vom avea convocat si expertul pentru lucrarile de arta, pentru lucrarile care au impus restrictia de tonaj si, daca lucrurile vor fi bune, este posibil ca in cursul lunii februarie sa deschidem circulatia pentrui traficul greu, dar in continuare cu restrictii de viteza„, a spus Horatiu Simion, seful DRDP Timisoara, in INTERVIURILE TIMISOAREI.

Directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara a explicat ce anume va cantari in decizia specialistilor.

Conform expertizei, sunt lucrari care pun in pericol siguranta participantilor la trafic. La comportarea aparatelor de reazem la poduri. Grinzile, care sunt la lucrarile de arta, la viaducte, la poduri, stau pe niste aparate de reazem care au fost gasite de experti ca nu functioneaza corespunzator. Este posibil, la un fenomen extrem, sa cada de pe aparatul de reazem grinda si sa produca o tasare brusca a unei zone. Exista o monitorizare a rampelor, a zonelor foarte inalte de o parte si de alta a lucrarii de arta. O lucrare de arta este podul peste Mures care are niste rampe de acces ca sa ii asigure gabaritul de inaltime, iar acele rampe sunt cu umpluturi destul de mari. S-a lucrat la ele, s-a constatat ca ele trebuie monitorizate. De aceea, am spus ca se va face o monitorizare la fiecare 2 saptamani, in care se intocmeste cate un raport de monitorizare de catre echipa nominalizata, se pune la dispozitia expertului, vine si expertul afara pe teren, si dupa ce avem toate elementele decidem ce vom face. Lucrarile se incadreaza in garantia de buna executie. Din ceea ce stim la ora actuala, dar repet, pe comportarea vizibila de pana acum. Daca deschidem traficul greu si apar cedari majore, atunci punem semnul intrebarii daca ne incadram sau nu. Deocamdata ne incadram„, a precizat directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Asadar, in cateva zile se va lua o decizie in privinta ridicarii sau nu a restrictiilor de pe Lotul 3 al Autostrazii Lugoj – Deva, unde acum se circula cu cel mult 80 km/h, iar camioanele mai grele de 7,5 tone nu au voie.

Haideti sa vedem monitorizarea. Toata lumea vrea declaratii clare. Avem 2 luni de monitorizare. Avem o luna trecuta, doua rapoarte de monitorizare, saptamana viitoare ne intalnim intreaga echipa si expertul, prezentam, si atunci vom decide daca deschidem traficul greu, deschidem sau nu cu restrictie. Parerea mea este ca va ramane restrictia de viteza pentru ca daca cumva va aparea vreo cedare brusca sa nu se intample vreo catastrofa majora„, a spus Horatiu Simion.

sursa: opiniatimisoarei

3 răspunsuri

  1. Pingback: Se ridica restrictiile de viteza si tonaj sau se trece la noi lucrari pe Autostrada Lugoj – Deva Lot 3? Anuntul sefului DRDP Timisoara | Stiri pe judete

  2. Nu se respecta absolut nimica .
    Restricții de viteză sau tonaj ,sau camioane care circula pe zone unde nu au voie,sau cel puțin noapte este un haos total…,
    Păcat…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus