Aleșii vor fi audiați în dosarul de corupție al fostului președinte Mircea Moloț.

După ce trei angajați ai Consiliului Județean Hunedoara și directorul DGASPC Hunedoara au fost condamnați la închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție privind fraudarea concursului de ocupare a postului de director general al DGASPC Hunedoara, a venit rândul consilierilor județeni să răspundă întrebărilor procurorilor cu privire la activitatea fostei conduceri a instituției.

Potrivit unei informări de presă, Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Adrian David, vicepreședintele Vetuța Stănescu și 8 consilieri județeni vor fi audiați miercuri, la Alba Iulia, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Consiliul Județean Hunedoara, convocat la DNA Alba Iulia

Potrivit unor informații neoficiale, aleșii județului vor fi audiați în dosarul de corupție al fostului președinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloț.

Mircea Moloţ este urmărit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenţă în formă continuată, luare de mită în formă continuată, folosirea influenţei ori autorității în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, instigare la spălare de bani, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat. În același dosar, fostul vicepreședinte al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint este urmărit penal pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani. Ginerele lui Mircea Moloţ, Robertto Patrick Venter este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită (24 de acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. Administratorul SC TRANS CONSTRUCT SRL, Emanoil Milică Pup, este urmărit penal pentru dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani. Directorul general al SC APAPROD SA DEVA, Victor Arion, este urmărit penal pentru abuz în serviciu. Administratorul SC VIVA CONSTRUCT SRL, Vasile Axinte, este urmărit penal pentru dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la spălare de bani. Administratorul SC FABIMAR PRESTCOM SRL, Mariana Frăţilescu, este urmărită penal pentru complicitate la conflict de interese.

2 răspunsuri

  1. Pai astia sunt ” copiii de suflet” ai lui MOLOT, doar nu o sa declare ceva in defavoarea lui…..
    Ar insemna sa muste mana stapanului.Nu se face……
    GASCA E GASCA!!!!

  2. Javra asta securista trebuia sa fie de mult la puscarie la cite hotii a facut.Nu mai vorbim de abuzuri de putere in forma continuata asupra subalternilor.Uni acum au fost condamnati si aratarea asta inca mai este liber.Poate legiuitorul asteapta sasi faca cei in cauza dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus