Indiferent de domeniul ales, deschiderea unei afaceri presupune o serie de cunoștiințe valide pe care, înainte de toate, trebuie să le deții. Faptul că ai habar despre un domeniu, te pasionează și vrei să pui totul într-o nouă afacere, uneori nu este destul. De multe ori apar elemente neștiute, situații neprevăzute, pe care, dacă nu eșți suficient de pregătit, nu le poți face față.

Iată care sunt lucrurile pe care nu ti le spune nimeni înainte să începi o afacere!

Nu trebuie să renunți imediat la locul de muncă.

Deschiderea unei afaceri îți poate consumă mult timp, într-adevăr, însă necesită și costuri din punct de vedere financiar. Dacă nu ai deja toți banii pentru a te asigura pe o perioada îndelungată de timp, atunci nu renunta încă la job-ul actual. Încearcă să mergi în paralel cu amandoua până în momentul în care îți vei pune propria afacere pe picioare. Nu uită că profitul pe care îl aștepți poate dura și câteva luni, iar investiția făcută, o poți scoate chiar în câțiva ani, în funcție de suma totală.

 

Nu alege un domeniu nou pe care nu poți să îl stăpânești.

Indiferent de câți angajați va avea firma și care vor fi atribuțiile fiecărei persoane în parte, tu trebuie să te asiguri că ai cunoștiințe despre fiecare activitate în parte. Nu lasă toată treaba pe mâna altor persoane, fii sigur că îți cunoști produsele, pentru a te asigura că poți oferi informații relevante și celorlalți. Nu te grăbi să deschizi un business până în momentul în care nu ai luat la cunoștiință fiecare activitate care se va desfășura în interiorul afacerii. Îți deschizi un restaurant? Bun, atunci asigura-te că știi să prepari rețetele culinare din meniu, asigură-te că știi ce costuri presupune, cum poate funcționa. Întotdeauna un business plan bine făcut încă de la început nu are cum să dea greș.

Asigura-te că ai unde să găsești angajați, furnizori, clienți.

Deschiderea unei afaceri fără angajați și clienți nu are cum să funcționeze în parametrii normali. Și pentru că orice afacere trebuie să aibă și o locație, știi unde găsești cele mai bune chirii? Știi care sunt cele mai bune prețuri pe metrul pătrat și care sunt cele mai vizibile locații?

Alege întotdeauna un partener de afaceri pe care îl cunoști.

Drumul poate fi presărat cu o mulțime de suișuri și coborâșuri, iar dacă nu ai lângă ține persoană potrivită, atunci totul îți va părea și mai greu. Încearcă să investești într-o afacere împreună cu un prieten foarte bun, pe care îl cunoști și în care ai încredere. Asigură-te că îl cunoști când este vorba despre stilul de viață, de muncă, dar și când vine vorba despre gestionarea sumelor de bani.

sursa: dcbusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus