Senatul a adoptat, miercuri, în plen, o propunere legislativă pentru completarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede că persoanele cu dizabilităţi de auz pot monta pe autovehiculul condus semnul distinctiv al acestei deficienţe.

În expunerea de motive a propunerii legislative, iniţiată de un grup de deputaţi PNL, PSD, USR şi UDMR, se menţionează că folosirea semnului distinctiv este opţională şi că acesta va fi aplicat pe lunetă, în colţul din dreapta sau stânga, sus.

Potrivit expunerii de motive, prin folosirea acestui semn distinctiv, agentul de circulaţie care opreşte un conducător auto cu deficienţe de auz va şti că este necesar un interpret de comunicare în limbajul semnelor, iar participanţii la trafic îl vor atenţiona pe cel în cauză prin semnale luminoase.

“Orice şofer surd este obligat să deţină o legitimaţie specială prin care să dovedească că are dificultăţi auditive”, se mai arată în expunerea de motive. Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

sursa: dcbusiness

Un răspuns

  1. Pai surzii pot avea permis? Nu aud Salvarea, Pompierii sau Politia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus