La trei luni de când a solicitat Primăriei Hunedoara să se adreseze ANI cu privire la două posibile conflicte de interese, consilierul local Constantin Rusu nu a primit niciun răspuns. Adresa primăriei către ANI a fost redactată abia la sfârşitul lunii ianuarie.

62 de zile lucrătoare. De atât timp au avut nevoie angajaţii Primăriei Hunedoara pentru a redacta o simplă adresă către Agenţia Naţională de Integritate care poate lămuri situaţia în care se află doi consilieri locali ai PPDD: Robert Muzsic şi Alexandru Mărginean.

În şedinţa din data de 24 octombrie 2014, consilierul local Constantin Rusu (PNL) a cerut executivului să se adreseze ANI pentru a cere lămuriri cu privire la statutul celor doi.

„Cei doi consilieri sunt angajaţi cu contracte de muncă, după cum au recunoscut, la SC Eco Sid SRL, societate care are acţionar majoritar Consiliul Local. Am cerut un punct de vedere, pentru că, dacă cei doi se află în incompatibilitate, toate hotărârile la aprobarea cărora au participat devin nule. Contractele lor de muncă devin nule de drept. Este vorba de consecinţe patrimoniale care decurg dintr-o posibilă situaţie de incompatibilitate”, a declarat pentru Hunedoara Liberă.ro Constantin Rusu.

Consilierul liberal susţine că nu a primit niciun răspuns din partea Primăriei de mai bine de trei luni. „Nu ştiu absolut nimic, nici dacă s-a făcut vreo adresă, nici dacă s-a primit vreun răspuns”, a mai spus Constantin Rusu.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Primăriei Hunedoara au confirmat faptul că, o adresă în acest sens a fost trimisă marţi, 27 ianuarie 2015 pe adresa Agenţiei Naţionale de Integritate.

„Există o adresă –  Comunicare punct de vedere în legătură cu această situaţie. A fost trimisă prin poştă, probabil săptămâna viitoare va fi înregistrată la ANI”, au declarat reprezentanţii Primăriei.

Aceştia nu au avut însă cum să justifice întârzierea cu care s-a redactat acest document.

Cei doi consilieri locali ai PPDD, angajaţi la Eco Sid, au declarat în luna octombrie că nu se află în incompatibilitate şi nici în conflict de interese şi că vor demonstra acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus