Clădirea de birouri se ridică precum un obelisc a cărui structură pare că se unduiește și cu un profil în zig-zag.

O firmă de arhitectură din Statele Unite a anunțat finalizarea unui zgârie-nori, în Shanghai, ispirat din cea mai cunoscută operă a sculptorului gorjean Constantin Brâncuși: Coloana Infinitului.

Clădirea de birouri se ridică ca un obelisc a cărui structură pare că se unduiește și cu un profil în zig-zag.

Turnul de birouri are 38 de etaje a fost inaugurat pe 28 februarie, printr-o ceremonie care a fost marcată de expoziția personală de fotografie a lui Pan Shiyi expusă în holul SOHO Gubei. Expoziția cuprinde peste 80 de portrete de antreprenori, oameni de știință, actori, scriitori, lucrători în construcții, profesori și copii din satul Panji din Tinahsui Gansu.

Clădirea inspirată din opera lui Brâncuși marchează cea mai recentă lucrare a KPF, care a proiectat cele mai înalte clădiri din Paris (Tour First), Seoul (Turnul Lotte World), Beijing (CITIC Tower) și Shenzhen (Centrul de Finanțe Ping An). Recent, firma a finalizat cea de-a treia clădire din Shenzhen și a lansat imagini ale turnurilor Huamu Lot 10 propuse în Shanghai, încercând să creeze un “nou urbanism participativ”, precum și un turn din Tel Aviv.

brancusi 2

brancusi 1

sursa: stirileprotv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus