Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni, joi, 14 martie, pentru a stabili lista candidaţilor partidului la europarlamentare.

Surse neoficiale dau ca sigură poziția a doua pe lista PNL pentru europarlamentare a lui Siegfried Mureşan, originar din municipiul Hunedoara. Mureșan s-a înscris în PNL anul trecut, după ce în 2014 a câștigat un mandat de deputat european de la PMP.

Mureșan s-a născut în data de 20 septembrie 1981 în municipiul Hunedoara. A absolvit în 2004 Academia de Studii Economice din Bucureşti, Administrarea Afacerilor în Limbi Străine – Germană. A continuat la Humboldt-Universität din Berlin.

A făcut un stagiu în Parlamentul Germaniei (Bundestag), între 2006 și 2009, după care a devenit consilier al preşedintelui Comisiei pentru Afaceri Europene al Parlamentului Germaniei. Din 2011 ocupă postul de consilier pe afaceri economice al Partidului Popular European (PPE), iar în 2014 a fost câteva luni consilier politic principal al PPE. Din mai 2014 a fost ales parlamentar european.

Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni, joi, 14 martie, pentru a stabili lista candidaţilor partidului la europarlamentare.

Potrivit site-ului știripesurse.ro,, Rareş Bogdan va deschide lista PNL și  va fi urmat de Siegfried Mureşan (ales în 2014 pe lista PMP), Mircea Hava (primarul municipiului Alba Iulia), Vasile Blaga, Adina Vălean (soţia lui Crin Antonescu), Daniel Buda (preşedinte PNL Cluj), Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Buşoi, Marian-Jean Marinescu şi Vlad Nistor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus