Europarlamentarul născut la Hunedoara, Siegfried Mureșan, a fost ținta unor atacuri ironice pornind de la cel de-al doilea prenume al său, Vasile.

Europarlamentarul născut la Hunedoara, Siegfried Mureșan, a fost ținta unor atacuri ironice pornind de la cel de-al doilea prenume al său, Vasile. Acum, fie vorba între noi, ambele prenume i-au fost alese de către părinți (și ambele sunt respectabile, dar asocierea Siegfried Vasile este cel puțin hazlie, să recunoaștem!), așa că moștenitorul familei n-are nicio „vină” pentru asta!…

Dar dacă tot vă numiți Siegfried Vasile, nu vă lepădați de „Vasile”, domnule europarlamentar, că nu vă șade deloc bine! Și nici de Ion, Gheorghe sau Maria… Suntem siguri că ați înțeles unde batem, Herr Siegfried!

Redăm mai jos articolul la care făceam referire. Sursa – Dan Andronic, Evenimentul Zilei:

DESPRE RUȘINEA DE A FI ROMÂN. Când Siegfried, când Vasile…

Unora le este rușine că sunt români. Un exemplu clasic a revenit în atenție zilele trecute. Siegfried Mureșan. De fapt, Vasile Siegfried Mureșan. Când Siegfried, când Vasile…

Am aflat și eu cu stupoare că “teutonul” euro-parlamentar Siegfried Mureșan se mai numește și Vasile. Numai că-i este rușine cu numele lui, așa că nu-l folosește. Tipic românește.

Un exemplu tipic de român căruia îi este rușine că este român. Care și-a creat o imagine de funcționar european, căruia nu i se aplică regulile normale din societate. Pentru el trasesimul este o virtute, așa că nu vede nimic ciudat în faptul că a intrat în Parlamentul European pe listele PMP, fără a avea o zi de vechime în partidul condus la aceea vreme de Elena Udrea, iar acum se pregătește să candideze pe listele PNL.

Am întrebat un lider PNL de unde atâta dragoste pentru Siegfried Mureșan, iar răspunsul a fost cel pe care îl merităm: este “pupilul” lui Joseph Daul, președintele PPE. Iată declarația lui Ludovic Orban, întrebat despre traseism:

„Aici nu este vorba de asa ceva. PNL este membru in PPE. Siegfried Muresan este europarlamentar, deci activitatea domniei sale se desfasoara in Parlamentul European, in grupul PPE. Trecerea lui Siegfried Muresan la PNL, inscrierea in PNL, inseamna mentinerea in grupul PPE. De altfel, nu intamplator domnul Siegfried Muresan a facut referire la discutiile de la Bruxelles, care nu sunt de ieri, de astazi, ci de mai multe luni. A existat nu numai un acord, ci chiar si o incurajare din partea liderilor PPE pentru acest pas, din partea presedintelui PPE, Joseph Daul, a secretarului general al PPE, Antonio Lopes, liderului grupului PPE, Manfred Weber. Este o miscare de intarire a reprezentarii Romaniei in principala forta politica din Parlamentului European si de intarire a PNL, care este partidul care in Romania face parte din familia PPE”, a spus Orban.

Cu alte cuvinte, regulile sunt pentru fraieri, pentru că la Bruxelles este admis orice, dacă ai protecția necesară. Mai ales că la Bruxelles este nevoie de oameni care să fie când Siegfried, când Vasile. Care să voteze cum cer interesele șefilor, nu ale țării…”

Nota redacției: În imaginea de mai jos vă prezentăm copia Buletinului de vot pentru Alegerile Europarlamentare de acum 5 ani. Siegfried Vasile Mureșan era pe atunci candidatul partidului lui Traian Băsescu și Elena Udrea, PMP:

sigfried vasile

Un răspuns

  1. Ce puteti astepta la mitici.Daca il chema Hasan nu era nici o problema.Poate urmasii lui Moromete nu au auzit de respectul de care se bucura in lumea buna.Spurcate specimene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus