Consolidarea climatului de siguranţă în mediul școlar hunedorean continuă să reprezinte o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

În acest scop, în data de 03.11.2020, polițiștii Biroului Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, împreună cu polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Petroșani, au realizat o serie de activități pe linia siguranței școlare, pe raza municipiului la unitățile școlare gimnaziale, vizând securitatea elevilor atât în incinta cât și în zona adiacentă a acestora, cu scopul prevenirii și combaterii infracționalității, a absenteismul școlar și a verificării respectării măsurilor cu privire la respectarea Legii nr. 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În cadrul acțiunii, au fost verificate școlile gimnaziale din municipiul Petroșani, societățile comerciale și unitățile de alimentație publică aflate în apropierea unităților de învățământ, precum și societățile de pază care asigură securitatea elevilor și a cadrelor didactice.

Cu aceasta ocazie,  polițiștii au legitimat un  număr de 6 persoane, au purtat discuții cu directorii unităților de învățământ în vederea identificării problemelor existente și a remedierii acestora.

Polițiștii au prezentat tematici de interes pentru popularizarea și conștientizarea răspunderii penale a minorilor.

Astfel de acțiuni vor continua și în celelalte localități în care școlile își desfășoară activitatea în scenariul verde și galben.

 

*Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport, să nu se expună la riscuri.

 

*Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus