Cunoscut pentru profeţiile sale privind evoluţia sistemului politic românesc, politologul Silviu Brucan a făcut, într-una din emisiunile la care era invitat, o referire şi la eventualitatea alegerii lui Klaus Iohannis în postura de preşedinte al României.

Jurnalistul Ioan T. Morar dezvăluie acest episod  într-o postare pe blogul personal. Morar relatează  cum a reacţionat Brucan când Klaus Iohannis a câştigat primul mandat de primar în Sibiu şi precizează că celebrul analist se înşelase în ceea ce privea şansele lui Iohannis de a fi ales  preşedintele României.

În anul 2000 aveam o emisiune la ProTv, Profeții despre trecut, (titlul emisiunii îmi aparține și sînt detul de mîndru de el) cu Silviu Brucan. Poate unii dintre Dvs. își amintesc. În momentul în care eu am făcut alte emisiuni în trust, Silviu Brucan a fost preluat de Lucian Mândruță. Era duminica după alegerile locale din 2000. Discutam despre incredibila alegere a lui Klaus Iohannis, aproape un necunoscut, neamț, ca primar al Sibiului, în contextul în care Sibiul mai avea cel mult 10 la sută nemți. Silviu Brucan era entuziasmat, i-a dat un zece pentru chestia asta (un punct al emisiunii erau notele date politicienilor). L-am întrebat atunci pe Brucan:

-Credeți că vom ajunge în ziua în care românii vor alege un neamț ca președinte?

Moș Brucan mi-a răspuns, cu zîmbetul lui galben de reptilă înțeleaptă: HA HA HA HA! ceea ce însemna că niciodată.

După alegerrile de duminică, e clar, cine rîde la urmă rîde mai bine și-i răspund, peste ani, lui Brucan:

– Am văzut-o și pe asta HA HA HA HA HA!“, a scris Ioan T. Morar pe blog.

stiripesurse.ro

foto: www.cinemagia.ro

2 răspunsuri

  1. Brucan un jegos de comunist

  2. Interesant, as fi vrut o profetie inaintea turului 2!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus