Reprezentanţii Primăriei Hunedoara vor să introducă un sistem simplificat de obţinere a autorizaţiei zilnice de acces tonaj în localitate.

Şoferii care tranzitează municipiul Hunedoara cu autovehicule cu masa maximă admisă mai mare de 3,5 tone se confruntă cu o problemă întâlnită în mai toate localităţile care au instituit o taxă pentru obţinerea autorizaţiei de acces tonaj. După-amiaza, sâmbăta şi duminica, aceştia nu au posibilitatea de a plăti pentru obţinerea autorizaţiei întrucât serviciile administraţiei publice nu lucrează. Pentru a rezolva această problemă, administraţia are o soluţie care va permite plata autorizaţiei la orice oră, în orice zi.

Astfel, în municipiul Hunedoara, plata pentru obţinerea autorizaţiei de acces tonaj se va putea efectua în curând prin SMS sau cu ajutorul unui card bancar.

„Printr-o hotărâre a consiliului local s-au introdus cele două noi instrumente de plată: prin SMS şi cu cardul bancar pentru autorizaţiile de acces tonaj zilnice. Pentru Poliţia Locală va fi foarte simplu să verifice dacă un anumit autovehicul a achitat sau nu respectiva taxă. Procedura de obţinere a autorizaţiei zilnice va fi una simplă şi presupune trimiterea unui mesaj text către un număr dedicat. După primirea confirmării, conducătorul poate circula în legalitate”, a declarat viceprimarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto).

Reprezentanţii administraţiei publice locale din Hunedoara mai spun că şoferii vor fi informaţi asupra noilor instrumente de plată prin amplasarea unor panouri informative la intrările în localitate. „Conducătorii auto vor primi date cu privire la paşii care trebuie urmaţi pentru plata acestei autorizaţii, de la modelul de SMS care trebuie transmis, până la procedura de plată cu cardul”, mai spune Dan Bobouţanu.

Potrivit viceprimarului Hunedoarei, implementarea noului sistem se va face cel mai probabil în vara acestui an.

În ceea ce priveşte, în continuare, plata pentru aceste autorizaţii care se referă la perioade mai mari de timp se poate face la casieriile administraţiei publice prin ordin de plată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus