Doar instanța de judecată mai poate decide ce se va întâmpla cu blocurile – fantomă de pe fosta stradă Moldovei din Hunedoara.

Situația blocurilor de pe str. 1 Decembrie 1918 str. Moldovei a fost reclamată în instanță de către Primăria Hunedoara.

Unitatea administrativ – teritorială cere instanței să oblige deținătorii celor 3 blocuri – fantomă să le împrejmuiască, astfel încât să nu mai pună în pericol siguranța cetățenilor. Instanța a decis să acorde alt termen pentru data de 26 martie.

Cele trei blocuri neterminate au rămas în stadiul actual încă dinainte de 1989. Ele au trecut de la o firmă la alta până în proprietatea grupului de firme Tender și la niște dezvoltari imobiliari. Acum, Primăria Hunedoara a acționat în judecată SC ESPAROM S.A. PRIN ADMINISTRATOR JUDICIAR ALFA&QUANTUM CONSULTING SPRL și SC COMTUR LOWE SRL.

Deși au fost mereu subiect de campanii electorale, candidații întrecându-se să arate alegătorilor ce vor face cu ele, deși toți știau că blocurile – fantomă sunt proprietate privată. Acum, după mai multe runde de întâlniri cu lichidatorul firmei și fără să se ajungă la vreo înțelegere, Primăria a deschis proces în instanță, în obligația de a face. Dacă o expertiză va arăta că nu mai corespund și trebuie demolate, atunci să fie demolate, iar dacă nu va fi nevoie să fie demolate, atunci ele să fie împrejmuite. Din păcate, un proces se poate lungi în funcție de cât este de interesat lichidatorul să tragă de timp. Mai mult, dacă va fi acceptată o expertiză, perioada va crește. Nimeni nu poate da un termen. Singurul lucru pe care îl poate face acum Primăria Hunedoara e să dea amenzi, pe care oricum cei care se ocupă de aceste ruine nu le vor plăti. Un cerc vicios din care nu se poate ieși prea curând.

Cele 3 blocuri fantomă prezintă pericol sporit, mai ales că adesea oameni ai străzii și-au găsit refugiu în ele. Mai mult, mulți copii intră în interior și riscă să se accidenteze.

3 răspunsuri

  1. cacialmaua@yahoo.com' Gheorghe Dima spune:

    In 30 de ani in care ploaia si inghetul a actionat, numai locuinte “de calitate vor putea iesi din acele blocuri.

  2. .
    Amenzile nu se platesc pt ca nu exista interes de solutionare din partea statului .Cu un sechestru pe conturile proprietarilor in instanta se rezolva.

  3. Locuiesc aproape de aceste ruine , refugiu pentru boschetari , pericol major , mai ales ca se invecineaza cu doua scoli si o gradinita . Sa le demoleze si sa faca un parc in locul lor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus