Ministrul Turismului, Bogdan Trif, dorește majorarea valorii tichetelor de vacanță, în anumite condiții.

Bogdan Trif a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că va înainta propunerea și celor din industria turismului iar dacă aceștia vor fi interesați, va merge mai departe cu o propunere elegislativă.

Este vorba de majorarea valorii tichetelor de vacanță de la 1.450 până la 2.080 de lei, dacă beneficiarii voucherelor vor alege să le folosească în lunile octombrie, noiembrie, martie și aprilie. Pentru restul lunilor, voucherele vor avea valoare actuală.

“Aceasta este propunerea noastră, dar ea poate fi îmbunătățită săptămâna viitoare în intâlnirea cu industria (miercuri, 11 septembrie n.r.). Nu o să terminăm aceste vouchere de vacanță. Ele vor fi prelungite și după 2020″, a subliniat Trif.

Vreau să dezvoltăm acest sistem al voucherelor de vacanță, iar săptămâna viitoare la întâlnirea cu industria o să venim cu o propunere: pentru ca lunile în care numărul de turiști este mai mic raportat la celelalte luni ale anului, și aici putem să vorbim de octombrie, noiembrie, martie și aprilie, suma pentru fiecare din aceste patru luni o să fie 2.080 de lei.

Este un sprijin acordat direct românilor, dar mai ales industriei turistice, pentru ca ar asigura suplimentarea în perioadele mai sensibile ale anului. Industria balneo ar fi din nou avantajată, pentru ca, să nu uităm, că avem o treime din izvoarele balneo pe teritoriul României”, a declarat mai Bogdan Trif.

sursa: dcbusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus