Pasagerii unui autocar au trăit duminică momente de groază după ce unul din pasageri s-a năpustit cu un cuțit asupra celor trei șoferi. După ce i-a înjunghiat, atacatorul de origine poloneză a coborât din autocar și și-a înfipt cuțitul în piept decedând pe loc. Nimeni nu-și explică gestul atacatorului.

Totul s-a întâmplat la puțin timp după orele prânzului într-un autocar care circula pe ruta Amsterdam – București. După ce autocarul a intrat în județul Hunedoara dinspre județul Timiș, pe raza localității Ohaba, atacatorul – un polonez în vârstă de 30 de ani, s-a ridicat de pe scaun și s-a năpustit asupra celor trei șoferi cu un cuțit. Unul dintre aceștia, cel aflat la volan, a suferit răni grave, dar a reușit să oprească autocarul înainte ca acesta să se răstoarne pe curbele de la intrarea în județ. Ceilalți doi șoferi au încercat să-l imobilizeze pe agresor, dar au fost la rândul lor răniți.

sofer

Potrivit martorilor, polonezul a coborât apoi din autocar și, în ciuda eforturilor unui grup de pasageri de a-l imobiliza, acesta și-a înfipt cuțitul în piept.

autocar doi

Ceilalți călători au anunțat imediat autoritățile la serviciul unic de urgențe 112. La fața locului au ajuns atât polițiștii criminaliști, cât și echipaje medicale de prim ajutor. „Echipajele medicale ajunse la locul incidentului au acordat îngrijiri celor trei șoferi agresați și au încercat manevre de resuscitare în cazul atacatorului. Cei trei șoferi sunt în afara oricărui pericol, dar în cazul atacatorului medicii au constatat decesul”, a declarat scms. Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara. Sursa citată a mai confirmat faptul că agresorul a urcat în autocar în Germania având ca destinație localitatea Ruse.

Polonezul era agitat, dar nimeni nu știe de ce

„Era agitat, și-a schimbat locul în autocar de mai multe ori. Nu îmi explic de ce a făcut asta, nu avea niciun motiv”, declară unul din pasagerii autocarului.

Autocarul și cei 18 pasageri au fost escortați de echipajele de poliție până la sediul IPJ Hunedoara unde continuă cercetările. După ce vor fi audiați, pasagerii își vor putea continua călătoria cu un alt autocar pus la dispoziție de firma de transport.

Trupul polonezului a fost preluat de Serviciul Județean de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus