O filmare publicată pe rețelele de socializare îi arată pe șoferul unei mașini Tesla, precum și pe pasagerul din dreapta sa, în timp ce dormeau, iar mașina mergea cu 90 km/h pe autostradă, pe pilot automat, relatează „The Guardian”.

Dakota Randall, un bărbat din statul Massachusetts, SUA, a publicat online un videoclip pe care l-a realizat duminică, pe o autostradă interstatală.

În imagini se vede că atât șoferul mașinii Tesla (mașinile Tesla au o funcție de pilot automat – n.r. ), cât și persoana din dreapta acestuia, dormeau.

„Mi-am zis „Nu se poate așa ceva”, așa că m-am uitat din nou ca să fiu sigur și am văzut că șoferul avea capul între picioare, era complet adormit. Părea că mașina merge cu
89 – 96 de kilometri la oră”, a povestit Randall pentru NBC10 Boston.

Acesta a mai relatat că a claxonat pentru a-l trezi pe șofer. În total, Randall a condus în apropiere de mașina Tesla timp de aproximativ un minut, iar apoi a mărit viteza și a depășit-o.

Un purtător de cuvânt al companiei Tesla a declarat că sistemul de monitorizare al șoferului îi reamintește acestuia în mod repetat să rămână atent la drum atunci când este folosit pilotul automat, și că sistemul respectiv interzice folosirea funcției de autopilot când avertismentele sunt ignorate.

Video aici: https://twitter.com/i/status/1171236866387042306

sursa: greatnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus