Lucrările de introducere a apei și canalizării în comuna Șoimuș au intrat în atenția Poliției. Și inspectorii ITM Hunedoara verifică activitatea firmelor care au subcontractat lucrările.

Modul de lucru al firmelor care execută lucrările de introducere a rețelei de apă și canalizare în comuna Șoimuș a atras atenția polițiștilor din cadrul IPJ Hunedoara, care au deschis și un dosar de cercetare penală. Oamenii legii au descoperit că o parte din lucrări sunt executate fără a fi emisă o autorizație de construcție valabilă.

Grămezile de moloz au atras investigatorii

În urmă cu o săptămână, Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că, pe raza localității Chișcădaga (comuna Șoimuș), muncitorii care execută lucrările de introducere a apei obstrucționează accesul auto pe DJ 706A. La sosirea echipajului de poliție, nici administratorii societății și nici reprezentanții Primăriei comunei Șoimuș nu au putut prezenta oamenilor legii documentele în baza cărora se execută lucrările. Mai mult, nu este deocamdată clar dacă firmele care execută lucrările în zonă au încheiat vreun contract cu Primăria. Administratorul firmei Construcții 5 Vest (societatea care a obținut contractul pentru acest tip de lucrări), Ovidiu Draia, a declarat pentru Mesagerul Hunedorean că, în ceea ce-l privește, contractul cu Primăria Șoimuș s-a încheiat în 15 decembrie anul trecut.

„Contractul nostru a încetat în 15 decembrie 2015. Acelaşi lucru este valabil şi pentru subantreprenorul SC PROFCOM SRL din Cluj. Noi nu mai lucrăm de atunci şi nu mai avem nici aviz de lucru pe drumurile publice. Am informat Primăria Şoimuş că subscrisa Construcţii 5 Vest, din data de 15 decembrie 2015, nu mai are contract de lucrări şi totodată că nu mai există aviz de lucru de la IPJ Hunedoara. Le-am transmis să nu îl lase să lucreze nici pe subantreprenor, pentru că este în aceeaşi situaţie“, a declarat Ovidiu Draia, managerul firmei SC Construcţii 5 Vest SRL.

În aceste condiții, se justifică cel puțin o întrebare: Au firmele care lucrează în Șoimuș contracte de execuție cu Primăria?

CITEȘTE ȘI: DOSARUL „APĂ PENTRU ȘOIMUȘ”

Dosar penal pentru lucrări fără autorizație de constucție

Sâmbătă, 13 februarie 2016, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Deva au constatat că pe raza localității Șoimuș, respectiv pe DN 76, în zona viaductului feroviar, pe sensul de mers Brad spre Deva, traficul rutier este obstrucționat parțial pe o lungime de aproximativ 30-35 metri din cauza unor grămezi de pământ și piatră, rezultate de la executarea unor lucrări. În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că lucrările respective erau executate în cadrul proiectului de introducere a rețelelor de apă și canalizare și au fost efectuate de o societate comercială, fără a deţine autorizație de construcție și fără avizul Poliţiei Rutiere. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public.

În vreme ce polițiștii hunedoreni lucrează la dosarul penal care vizează activitatea suspectă din comuna Șoimuș, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă verifică activitatea din teren din punctul de vedere al relațiilor de muncă. Contactat telefonic, șeful ITM Hunedoara a confirmat faptul că în zonă lucrează mai multe societăți comerciale și că se verifică situația angajaților.

„Este vorba de mai multe firme care execută lucrări de introducere a canalizării și apei în comună. Poliția a identificat mai multe societăți, iar noi facem verificări. Din punctul meu de vedere, faptul că sunt sau nu contractele expirate, prelungite… e treaba DNA-ului sau a Antifraudei. Noi verificăm relațiile de muncă”, a declarat pentru Hunedoara Liberă Adrian Bozdog, inspectorul șef al ITM Hunedoara. 

CITEȘTE ȘI: La Șoimuș, ulciorul politic merge de multe ori la APAPROD

2 răspunsuri

  1. Pingback: DOSARUL „APĂ PENTRU ȘOIMUȘ” - Hunedoara Libera

  2. Asociatul, Varul ,Primarul si Senatorul inca stau la oala cu sarmale a banului public , vai de Presa , vai de Justitie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus