În unele cazuri, RCA-ul a ajuns să coste mai mult decât maşina.

Stirileprotv.ro publică un material cu soluţiile găsite de tineri pentru a ieşi mai ieftin cu RCA-ul, după ce unele firme au ajuns să le ceară chiar şi 1.000 de euro pe an unor posesori de Dacia Logan.

Societăţile de asigurări consideră că tinerii sunt mai predispuşi la accidente, astfel că poliţele RCA sunt mult mai scumpe decât în cazul şoferilor cu multă experienţă, care primesc reduceri substanţiale dacă trec câţiva ani în care nu au niciun accident.

În plus, calculul asigurării depinde şi de maşina condusă şi de oraşul în care circulă şoferul. Astfel, un şofer bucureştean de Dacie plăteşte 4.400 de lei pe an dacă are 21 de ani, puţin peste 2.000 de lei dacă are 29 de ani şi mai multă experienţă la volan, iar la 37 de ani ajunge să plătească doar 530 de lei pe an. În anumite cazuri, RCA-ul ajunge să coste mai mult decât maşina condusă, avertizează Ministrul finanţelor, care a cerut Autorităţii de supraveghere financiară să găsească o soluţie. De altfel, premierul Ponta a declarat la rândul său că maşina nu trebuie să fie ”un lux pe care doar unii să şi-l permită” şi că preţurile la RCA sunt excesive. 

Pentru a plăti mai puţin, tinerii aleg să îşi treacă maşinile pe numele părinţilor, al bunicilor sau al fraţilor mai mari.

Reprezentanţii Autorităţii de supraveghere financiară au declarat că vor găsi o soluţie pentru tineri în ceea ce priveşte RCA, până la finalul lunii februarie.

gandul.info

foto: biziday.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus