Problemele legate de blocul G2 de pe strada Mureşului din Hunedoara au ajuns într-un punct critic, iar administraţia din localitate nu pare dispusă să le mai tolereze.

În blocul respectiv locuiesc în prezent 256 de persoane, iar locatarii din jur se plâng de mizeria pe care o fac cei mai mulţi dintre aceştia. În termeni duri, imobilul s-a transformat într-un adevărat focar de infecţie, iar soluţiile administraţiei locale pentru aceşti oameni par să se fi epuizat.

Nu de puţine ori poliţiştii şi jandarmii au fost solicitaţi să intervină pentru a aplana conflicte sau pentru a-i depista cei cei veniţi din alte localităţi, care locuiesc în imobil fără forme legale. Mai mult, numărul plângerilor făcute în ultimii ani de vecinii din zonă care reclamă mizeria făcută de locatarii din blocul respectiv este copleştitor.

„Avem în acest moment 16 sentinţe judecătoreşti de evacuare. Vom proceda la evacuarea acestor persoane pentru care nu putem face nimic dacă refuză în continuare să se integreze şi să-şi achite datoriile. Am încercat prin toate metodele posibile, dar acolo persistă acest focar de infecţie. Nu văd ca ultimă soluţie decât evacuarea şi închiderea blocului. Pentru familiile care sunt cu plata chiriei şi a taxelor la zi vom găsi alte soluţii locative”, a declarat pentru Hunedoara Liberă.ro Dan Bobouţanu, viceprimarul municipiului Hunedoara.

hunedoara 3

Cei mai mulţi dintre locatarii acestui imobil nu şi-au mai plătit chiriile către administraţia hunedoreană de ani de zile, cuantumul acestora ajungând în luna mai a acestui an la 121.067 lei. Cuantumul chiriei în acest bloc variază de la 9,8 lei la 20,9 lei pentru o cameră.

Datoriile acumulate la taxele comune sunt de patru-cinci ori mai mari. Astfel, locatarii acestui imobil au înregistrat până acum datorii în cuantum de 523.008 lei. Doar chiriaşii din 7 camere (din totalul de 94) sunt cu chiria şi plata taxelor comune la zi.

hunedoara b2

4 răspunsuri

  1. morarandrei88@yahoo.com' morar andrei spune:

    In sfarsit cineva ia atitudine! Aceste persoane sunt neintegrabile. Decat sa se investească sume enorme pentru niste sălbatici, mai bine se investește în altceva. Bravo dle. viceprimar

  2. alexandrugoghie@gmail.com' Goghie Alexandru spune:

    As fi de acord cu acest anunț deoarece eu locuiesc in Buituri si acel loc este infect.Mas bucura foarte mult sa evacuați persoanele din el.

  3. Doamne ajuta.. in sfarsit.. traiesc de aproape 30 de ani vis-a-vis de acel bloc,si nu va puteti imagina cate am patimit.se caca la geamurile oamenilor,se imperecheaza tot acolo.ca sa nu mai spun cate scandaluri am vazut.am ajuns sa ingradim in fata geamurilor cu sarma ghimpata.vara nu poti sta in liniste din cauza lor.

  4. In sfarsit chiar trebuia de multi ani!! Treci pe acolo si ti frica sa nu primesti ceva in cap, plus jegul, plus mirosul..foarte bine !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus