Şomerii din judeţul Hunedoara, alături de cei din Gorj, Alba şi Maramureş, vor putea să-şi găsească un loc de muncă printr-o bursă organizată online. Aplicaţia, finanţată din fonduri europene, face posibilă programarea interviului, stabilită de comun acord între cele două părţi, solicitant şi angajator.

În valoare de aproape 7,9 milioane de lei, din care aproximativ 6 milioane de lei asistenţă financiară nerambursabilă, Bursa Locurilor de Muncă Online (BLMO) este un proiect implementat, pe o durată de 18 luni, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara în parteneriat cu AJOFM Alba, AJOFM Gorj şi AJOFM Maramureş. „Proiectul vizează modernizarea Serviciului Public de Ocupare (SPO) prin oferirea unei alternative la serviciile clasice de mediere a forţei de muncă, deschizând oportunitatea accesării online a acestora sub forma unui serviciu de tip „self-service”. BLMO asigură o alternativă la sistemul clasic de accesare a serviciilor SPO, prin crearea unei platforme informatice integrate care permite furnizarea online a măsurilor active de ocupare”, a declarat Vasile Iorgovan, directorul executiv al AJOFM Hunedoara.

Prin acest proiect, participarea la bursă devine o opţiune disponibilă în orice interval orar şi în oricare zi a săptămânii şi deschide posibilitatea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă de a fi selectate pentru angajare în afara graniţelor ţării şi în afara spaţiului european.

Proiectul sprijină AJOFM-urile din cele patru judeţe în dezvoltarea ofertei de servicii publice de ocupare prin introducerea unor servicii de tip „self-service”. Cel puţin 30% din şomerii înregistraţi la SPO vor beneficia de serviciile furnizate prin intermediul bursei online, acestora fiindu-le realizat, în perioada de implementare a proiectului, profilul profesional. Această activitate se va permanentiza, astfel încât fiecare persoană intrată în evidenţele AJOFM să poată fi cuprinsă în acest serviciu. “Vor fi înfiinţate 22 de posturi fixe în 11 agenţii locale. Aceste posturi vor fi dotate cu echipamentul necesar susţinerii unui interviu video între angajator şi persoana în căutarea unui loc de muncă”, a mai declarat Vasile Iorgovan, director executiv AJOFM Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus