Un sondaj realizat de Avangarde prezintă situația politică la zi în România. Această poză ne arată că PSD se menține la un scor uriaș, în timp ce liberalii încep să recupereze teren. Prăbușirea vine de la USR și PMP, partide care au o scădere constantă după alegeri, în timp ce ALDE a crescut serios în preferințele electorale.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar câștiga cu 44%, în timp ce liberalii ar lua 26%. ALDE s-a ridicat serios după alegeri și a ajuns la 11%.

PMP a căzut sub pragul electoral și se situează la 4%, același scor fiind înregistrat și de UDMR. După ieșirea lui Nicușor Dan din scenă, USR a scăzut la 6%.

Legea recursului compensatoriu a produs o mare nemulțumire socială. 58% dintre români ar fi preferat ca România să plătească amenda dictată de CEDO, dar să nu elibereze deținuții pe străzi. De asemenea, 56% ar fi de acord să se instituie o taxă specială pentru achitarea amenzii către CEDO.

O altă cifră interesantă o remarcăm la întrebarea ”care este cea mai importantă instituție din România?”. Conform sondajului, 37% dintre români consideră că Parlamentul este cea mai importantă instituție, 18% Președinția și 12% Guvernul. În același timp, doar 8% consideră Biserica cea mai importantă instituție și 6% consideră că DNA este instituția cea mai importantă.

Sursa: Stiripesurse.ro

Un răspuns

 1. Apropo de PSD, poate lumea ar trebui sa stie si ca:
  Liviu Dragnea își continuă ofensiva propagandistică împotriva companiilor private. Luni seară, la RTV, el a declarat: “157.000 de angajatori, adică de firme, (sunt – n.m.) cu restanțe la plata contribuțiilor. Din aproape 160.000 de firme, 30 sunt firme de stat. Păi, și asta ce înseamnă?”

  Păi, asta înseamnă două lucruri:

  Mai întâi că dl. Dragnea spune o minciună, pentru că nu sunt “30 de firme de stat”, ci 2.600, adică de 90 de ori mai multe.

  Apoi, măgăria este că dl. Dragnea nu spune și cât din totalul restanțelor aparțin firmelor de stat. Din verificările făcute de Europa FM, care a ceruta datele oficiale de la fisc, rezultă că primele 30 de firme de stat cu datorii la plata contribuțiilor însumează 40% din restanțele tuturor angajatorilor din România.

  Ca să fiu clar: neplata contribuțiilor este inacceptabilă iar numărul companiilor cu întârzieri este uriaș; cei care nu plătesc contribuțiile pentru angajați fură de două ori, o dată viitorul acestora, apoi când fac concurență neloială celor care plătesc.

  Dar: 30 de companii de stat acumulează 40% din restanțele a 157.000 de firme.

  Nu cred că există vreun mod mai bun de a descrie principala problemă a statului român: însuși statul.

  Poate ar trebui sa stie si asta… cine stie..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus