Răsturnare spectaculoasă de situaţie în cel mai recent sondaj de opinie comandat de Adevărul.

După ce a condus mult timp topul încredererii, Mugur Isărescu se vede detronat de preşedintele ales. În doar două luni, Klaus Iohannis a sărit de la 35% încredere la 60%, conform unui sondaj INSCOP prezentat de adevarul.ro. Pe următoarele locuri se află Mugul Isărescu, Victor Ponta, Sorin Oprescu, Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu şi George Maior.

Dacă cei asociaţi cu Klaus Iohannis (Cătălin Predoiu, Vasile Blaga) au uşoare tendinţe de creştere a încrederii, cei asociaţi cu Victor Ponta (Liviu Dragnea sau Ion Iliescu) cunosc o deteriorare a încrederii populaţiei.

Efectul alegerilor prezidenţiale se vede şi în cazul partidelor. Faţă de rezultatul sondajului din octombrie, PNL a câştigat 10 procente, iar Alianţa PSD-UNPR-PC a pierdut 3 procente.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, asocierea PNL-PDL ar obţine 41,7% din voturi, urmată de Alianţa PSD-UNPR-PC cu 38,8%. Locul 3 este ocupat de Partidul Mişcarea Populară cu 5,6%, urmat de UDMR cu 5,1%. Restul partidelor măsurate nu ar trece pragul parlamentar de 5%.

627x0

“Barometrul Inscop — Adevărul despre România” a fost realizat de Inscop Research la comanda “Adevărul” în perioada 27 noiembrie — 2 decembrie 2014. Volumul eșantionului a fost de 1.076 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

stiripesurse.ro

Un răspuns

  1. Pingback: 9 decembrie 2014 – HUNEDOARA LIBERA: SONDAJ: În cine au românii cea mai mare încredere | INSCOP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus