Datele sunt ponderate, iar marja de eroare este de plus/minus 3 la sută.

CURS a realizat un sondaj de tip Omnibus în plină perioadă de frământări politice legate de anunțarea candidaților la alegerile prezidențiale din această toamnă. Partidele s-au reașezat după alegerile europarlamentare și se remarcă o creștere la PNL, respectiv PSD.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PNL ar câștiga cu un scor de 29%, peste procentul obținut la alegerile europarlamentare.

Pe locul 2 se clasează PSD, care este în revenire de formă și ar ajunge la 26%, peste ceea ce au înregistrat la europarlamentare, adică 22,5%.

Alianța USR-PLUS stagnează și ar obține un scos de 22%, similar cu ceea ce au obținut la alegerile europarlamentare.

Pe locul patru regăsim Pro România. Partidul lui Victor Ponta ar lua 8%, scor similar cu cel de la europarlamentare.

Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE se menține în zona pragului electoral și ar obține 5%.

UDMR și PMP ar fi la limită sub pragul electoral și ar obține doar 4%.

content-image

Sondajul de tip Omnibus a fost realizat în perioada 28 iunie – 8 iulie pe un eșantion de 1067 respondenți la domiciliul acestora. Datele sunt ponderate, iar marja de eroare este de plus/minus 3 la sută.

Un răspuns

  1. Nonesuch@Romania.ro' Romania - taramul tuturor posibilitatilor ! spune:

    Un partid securistoid nascut pe internet care inca n-a facut absolut nimic concret pentru cetatenii Romaniei dar promoveaza idei anticrestine si antinationale (Alainta USR-Plus daca exista vreun dubiu…) a ajuns a treia forta politica din democratia noastra debila. Pana cand vom simti rezultatele acestui vot cu picioarele, se impun cateva concluzii preliminare, una fiind aceea ca vom avea ceeace meritam ca indivizi si ca natiune. Incepand cu taierile de pensii si venituri de orice fel pe langa care regimul de austeritate impus de Basescu si Boc a fost o distractie….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus