Înaintea Zilei Poliției Române, soția comisarului șef Traian Berbeceanu vorbește într-un mesaj postat pe Facebook despre dreptate, oameni de valoare și despre zilele pe care le trăiește de când soțul său este ținta foștilor colegi din structurile DIICOT

Gabriela Berbeceanu a postat luni după-amiză pe Facebook un mesaj emoționant în care vorbește despre „experiența” prin care a trecut familia sa după ce Traian Berbeceanu a fost reținut în luna octombrie a anului trecut. „Au fost luni de coșmar! Am avut momente în care am crezut că în România poți muri cu dreptatea în mână, am fost dispusă la orice pentru aflarea adevărului! Am avut norocul de a avea alături de mine, în luptă, o echipă tânără și curajoasă, baieți și fete căliți în lupta împotriva criminalității, în lupta împotriva minciunii și a «oamenilor» răi! M-au încurajat, mi-au dat speranță și m-au determinat să merg mai departe! Pentru aceste lucruri nu există cuvinte de mulțumire, ci doar respect profund și prietenie veșnică!”, scrie Gabriela Berbeceanu pe contul său.

Soția comisarului „Cattani de România” vorbește în postarea sa despre încrederea pe care o are în Direcția Națională Anticorupție, instituția care a scos la lumină modul în care „a fost instrumentat” dosarul lui Traian Berbeceanu. Gabriela Berbeceanu spune că DNA este imparțială, integră și eficientă. „Mai este drum lung de parcurs, dar îl ducem acum puțin mai ușurați sufletește, puțin mai încrezători că «justiția funcționează în țara noastră». Nu vreau răul nimănui! Nu mă bucur de nenorocirea nimănui, dar VREAU DREPTATE!”, scrie Gabriela Berbeceanu.

În continuare, soția polițistului care a condus ani la rând structura de elită a Poliției Române, BCCO Alba, vorbește despre teroarea în care a fost nevoită să trăiască în toată această perioadă: „știu ce înseamnă să privești mereu în spate, știu ce înseamnă să vorbești în șoaptă lucruri uzuale de teama de a nu fi interpretate greșit, știu ce înseamnă să încerci să vii acasă la aceeași oră pentru a evita anumite lucruri, știu ce înseamnă teroarea orei 6 dimineața!”

Finalul mesajului este optimist. Gabriela Berbeceanu vorbește despre încrederea pe care o are în instituții și în viitor, dar și despre iertare. „Am învățat să iert! Am învățat că Dumnezeu este puternic! (…) Vreau doar aflarea adevărului, tragerea la răspundere a celor vinovați și ne vom vindeca singuri, cu iubire și iertare! Timpul vindecă și el orice rană!”, spune Gabriela Berbeceanu.

Mesajul a fost postat la exact cinci luni de la momentul reținerii comisarului șef Traian Berbeceanu. Pe 24 octombrie, procurorii DIICOT Alba și jandarmii au intrat în locuința polițistului din Deva cu mandat de percheziție. La acea vreme, comisarul șef Berbeceanu a fost acuzat că ar fi favorizat anumite grupări infracționale. În momentul reținerii, comisarul a declarat jurnaliștilor: „adevărul va ieși la suprafață; este cea mai mare mârșăvie la care ați asistat vreodată!”

Câteva ore mai târziu, în spațiul public a apărut o scrisoare în care Traian Berbeceanu a explicat tot ceea ce se întâmpla de fapt. Faptele descrise în scrisoare îi incriminau pe șeful DIICOT Alba, procurorul Ioan Mureșan, pe polițistul judiciar Alin Muntean și pe procurorul Nicolaie Cean care ar fi fost în spatele „înscenării”.

CITEȘTE ȘI Cum „l-au lucrat” procurorii și polițiștii pe comisarul șef Traian Berbeceanu

Toți cei indicați de comisarul șef Traian Berbeceanu ca fiind artizanii „mârșăviei” care a stat la baza reținerii și mai apoi a arestării sale, sunt anchetați de Direcția Națională Anticorupție pentru abuz în serviciu, corupție și represiune nedreaptă. Doi procurori și un polițist judiciar sunt urmăriți penal de procurorii DNA

Comisarul Traian Berbeceanu a fost arestat și a petrecut 33 de zile în arest. În paralel, procurorii DNA au început o anchetă, întrucât faptele descrise în scrisoarea făcută publică fuseseră anterior comunicate conducerii IGPR, DIICOT, MAI și DNA.

CITEȘTE ȘI CSM își schimbă atitudinea în cazul Berbeceanu

Marți, Inspecția Judiciară din Cadrul Consiliului Superior al Magistraturii va începe un control la Serviciul Teritorial al DIICOT Alba. Decizia CSM vine după ce DNA a început urmărirea penală față de șeful DIICOT Alba, procurorul șef Ioan Mureșan.

Săptămâna trecută, procurorii DNA au început urmărirea penală față de cei trei indicați de Traian Berbeceanu ca fiind artizanii dosarului în care a fost cercetat. Cei trei sunt urmăriți penal pentru abuz în serviciu și pentru represiune nedreaptă.

CITEȘTE ȘI Ce a declarat Traian Berbeceanu după ce DNA a dispus începerea urmăririi penale în cazul șefului DIICOT Alba

CITEȘTE ȘI Dan Radu Rușanu către Traian Berbeceanu: „Ai două minute să părăsești biroul primarului sau, în două zile, ieși din Poliție!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus