O tânără din București, specialist în marketing și comunicare și cadru didactic universitar asociat la SNSPA București,a pornit o campanie de strângere de tablouri pictate de artiști profesioniști și persoane care pictează din pasiune pentru a le dona spitalelor de stat din România.

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara se alătură campaniei #SpitaleColor. De altfel, mesajul a apărut pe pagina de Facebook a campaniei:

„Începem săptămâna cu vești bune. Spitalul Municipal “Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara se alătură campaniei #SpitaleColor.
Mulțumim, Miri Haluca, pentru toată implicarea în a colora spitalul din Hunedoara”. Mirela Haluca este asistent șef în Secția de Neurologie a spitalului din Hunedoara

Denisa Radu are un vis. Acela de a aduce puțină bucurie în ochii celor care își petrec o vreme prin spitalele României.

Orice proiect mare începe cu pași mici. Așa că, ne-am propus să donăm minim 50 de tablouri pentru a colora pereții spitalelor din România.“ — a scris Denisa Radu în mesajul de pe Facebook în 15 ianuarie 2019, cu speranță, fără să bănuiască că morișca Facebook începe să se învârtească și pentru visul ei!

Denisei Radu undeva în luna septembrie a anului trecut când, din cauza unei probleme de sănătate, a ajuns la camera de gardă unde a așteptat 5 ore pentru a intra în sala de consultații.

“Pe holul îngust al spitalului, oriunde-mi îndreptam privirea, vedeam oameni cu fețele în pământ, îngrijorate, așteptând să-și audă numele strigat pentru consultație. Citeam pe chipurile oamenilor de acolo doar deznădejde și tristețe. În acele ore de așteptare, m-am tot gândit cât de mult ne influențează starea psihică locul în care ne aflăm. Incredibil de mult! Și după toate acele ore petrecute în spital, am simțit că mă întorc acasă mai bolnavă. La câteva zile distanță de această întâmplare, am văzând-o pe mama soțului meu, Mădălina, pictând. Un tablou prindea viața sub ochii mei și un gând a prins culoare și-n mintea mea: spitalele din România au nevoie de un pic de culoare și speranță!

Și uite-așa s-a născut proiectul de a colora pereții spitalelor din România”, mărturisește Denisa. Alături de visul ei a stat de la bun început Mădălina Radu, mama soțului ei, inginer de profesie care pictează din pasiune, care i-a făcut Denisei prima donație – 50 de tablouri pictate de ea, pentru primul spital colorat!

Mesajul Denisei Radu pentru fiecare dintre cei care pot dărui culoare și speranță: “Haideți să ne adunăm cât mai mulți creatori de frumos pentru a aduce speranță și culoare în cât mai multe spitale!”

 Cum poți ajuta:

– ești manager de spital?  ÎNSCRIE-TE în campanie!
– ești pictor profesionist sau pictezi din pasiune? DONEAZA!
– ai prieteni care sunt pictori? (fie profesioniști, fie care pictează din pasiune) SPUNE-LE!
– niciuna dintre cele de mai sus nu se aplică pentru tine? SHARE #SpitaleColor către manageri de spital și artiști!

Ajută-ne dând mai departe mesajul pentru a ajunge atât la manageri de spital cât și la pictori pot dona tablouri.

Sursa: ziarmedical.ro

3 răspunsuri

 1. miri_haluca@yahoo.com' Miri Haluca spune:

  Multumesc !
  Orice ajutor inseamna un pas inainte….
  Doar o mică corecție…Mirela Haluca e numele meu.😉

  • hanganucamelia@ymail.com' Hanganu camelia spune:

   Puteti sa incercati si la tinerele talente de la liceul de arta din deva sunt sigura ca ar fi onorati sa faca parte din acest proiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus