Înainte cu numai o zi de decizia finală în dosarul său de corupţie, Monica Iacob Ridzi a postat pe blog un text în care vorbeşte despre familie, implicarea sa în politică, dar şi despre problemele de sănătate pe care le are.

Nu ocoleşte nici problemele cu justiţia şi, deşi se arată încrezătoare că ICCJ va înţelege că e nevinovată, notează în postare că „altarul de sacrificiu are nevoie de al 13-lea ministru” (a fost al 13- lea ministru al Sportului- n.r.)

”Din păcate aceşti ultimi şase ani din viaţă şi-au pus amprenta definitiv asupra vieţii şi familiei mele. Sunt şase ani în care bolile pe care le aveam s-au agravat şi au apărut şi altele noi. Sunt şase ani în care am alergat între spitale, avocaţi, experţi, instanţă şi iar spitale…”, arată Monica Iacob Ridzi.

M-am implicat în politică în speranţa că voi putea schimba ceva în această ţară. Am înţeles preţul pentru credulitatea mea

„Mi-am dorit să nu mai moară oameni nevinovaţi prin spitale şi să dăm o şansă Văii Jiului. Am crezut că toţi sunt corecţi şi cu frică de Dumnezeu, ca mine. Am fost naivă, recunosc. Am plătit politic şi personal pentru naivitatea mea de a fi crezut prea mult în oameni. Am înţeles preţul pe care credulitatea mea l-a impus într-o lume mai mult mercantilă şi mai puţin cu suflet”, scrie Monica Iacob Ridzi.

Referitor la dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, Ridzi spune că a fost condamnată de instanţă pentru că ar fi plătit „nişte bani către două firme, deşi, conform probelor din dosar, banii au fost plătiţi la “ordinul” directorului general economic din minister, Paul Diaconu”, împotriva voinţei sale.

Ea a precizează că a dovedit în instanţă că la momentul efectuării plăţilor, 11 mai 2009, nu se afla în ţară, fiind la Bruxelles, astfel încât nu avea cum să semneze ordonanţările de plată.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit să ia o decizie finală în dosarul Monicăi Iacob Ridzi în 16 februarie, după ce luni a ascultat pledoariile finale ale acuzării şi apărării şi ultimul cuvânt al inculpaţilor.

Fostul ministru al Tineretului și Sportului este acuzată de abuz în serviciu în dosarul “Zilei Tineretului”, fiind condamnată de instanța de fond la 5 ani de închisoare cu executare.

Completul de judecată a mai dispus, în cazul Monicăi Iacob Ridzi, şi interzicerea unor drepturi timp de trei ani.

Ridzi a declarat în fața instanței că instituţia pe care a condus-o a vrut să îl aducă pe Ilie Năstase sau alte personalităţi să promoveze evenimentelor organizate de Ziua Tineretului în 2009, dar după refuzul acestora, a apărut ea în clipul TV.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului le-a mai spus judecătorilor că a delegat toate atribuţiile celorlalte persoane competente din Ministerul Tineretului şi Sportului.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată, în 27 ianuarie 2014, de ICCJ, la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului.

Aceeaşi pedeapsă a fost dispusă, tot pentru abuz în serviciu, pentru Ioana Vârsta, în timp ce Paul Diaconu a primit doi ani şi jumătate de închisoare cu executare. Alţi şase angajaţi ai ministerului au primit pedepse cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus