O categorie de agricultori pot primi ajutor de 3000 de euro de la stat, sprijin pentru producţie. Programul de minimis se va desfășura timp de trei ani, începând cu 2019.

Sprijinul financiar se adresează fermierilor români care se ocupă cu cultivarea usturoiului. Fiecare cultivator poate primi suma de 3.000 euro/hectar, atâta timp cât poate furniza documentele justificative privind producția.

Schema de ajutor de minimis se acordă întreprinderilor/ întreprinderilor unice care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole, pentru susținerea producției de usturoi:

– producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător valabil în anul de comercializare a producției de usturoi;

– producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale;

– producătorilor agricoli persoane juridice.

Pentru a primi ajutorul financiar de la stat, fermierii trebuie să deţină o suprafață cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp, să valorifice o cantitate de usturoi de minim 5.000 kg/ha, dovedită cu documente justificative şi să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror raza administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi în anul de cerere.

Valorificarea producției se face în perioada 1 iulie – 29 noiembrie, inclusiv, a anului de cerere.

Valoarea sprijinului financiar care se acordă beneficiarilor este de 13.950 lei/ha, care reprezintă contravaloarea în lei a 3.000 euro/ha, fără a depăși valoarea maximă de 15.000 euro/trei exerciții financiare/beneficiar.

susra: alba24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus