Joi, 1 octombrie, a avut loc o întâlnire de lucru care a vizat analiza stadiului lucrărilor la principalele obiective de investiții din municipiul Deva.

La ședința convocată de primarul Petru Mărginean au participat atât managerii de proiect, diriginţii şi şefii de şantier, constructorii şi proiectanţii care lucrează pe şantierele finanţate din fonduri europene nerambursabile, cât și angajații primăriei.

Au fost prezentate situații la zi în ceea ce privește stadiul celor şase proiecte de regenerare urbană, cât şi stadiul de execuție al proiectelor de eficientizare energetică a blocurilor de locuinţe, de restaurare a Cetăţii Deva şi de echipare a Colegiului Tehnic „Dragomir Hurmuzescu”. 

În cazul celor şase proiecte majore de reabilitare urbană şi a celor de anvelopare a blocurilor, au trecut deja câteva luni de la începerea lucrărilor, iar termenele de execuţie sunt foarte strânse. Unele dintre proiecte au ca termen de finalizare luna octombrie.

Printre proiectele care vor fi încheiate la termen se numără reabilitarea și modernizarea Pieţei Arras, amenajarea pistei de biciclete de pe Calea Zarandului și reabilitarea Cetăţii Devei. Reprezentanții Primăriei susțin că sunt proiecte care vor fi încheiate în avans, precum anveloparea blocului 80 de pe Calea Zarandului. 

În urma întâlnirii s-a concluzionat că sunt şi proiecte care înregistrează întârzieri cuprinse între 7 şi 30 de zile. „Unele întârzieri au apărut din motive independente de voinţa constructorului, altele au fost din vina acestuia (ex. lipsa unui şef de şantier la Platforma Ardealul sau la bl. J) ori a proiectanţilor lucrării. În cazul proiectelor rămase în urmă, recomandarea expresă a fost ca firmele constructoare să suplimenteze numărul de muncitori cu care lucrează.

De asemenea, constructorii au fost înştiinţati să urgenteze înaintarea documentelor cu situaţiile de lucrări pentru ca facturile să poată fi decontate până la data de 31 decembrie 2015. În plus, constructorii care nu se încadrează în termenele finale convenite în contract vor fi notificaţi şi vor trebui să efectueze, pe banii lor, toate lucrările ulterioare”, se arată într-un comunicat al Primăriei Deva.

Reprezentanții municipalității spun că, prin intermediul acestor întâlniri, Primăria doreşte să ia măsuri preventive şi să se asigure că proiectele vor fi finalizate la termen, fără a se face rabat de la calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus