Antreprenorii se pot înscrie în ediția a doua a programului Start-up Nation în perioada 27 decembrie 2018 - 12 februarie 2019.

Sesiunea actuală pentru înscrierea în programul de finanțare Start-up Nation a început la data de 27 decembrie 2018, conform unui anunț al Ministerului Mediului de Afaceri.

Aplicația pe care antreprenorii o folosesc este deschisă timp de 30 de zile lucrătoare, adică până marțea viitoare. După cea din 2017, aceasta este a doua ediție a programului Start-up Nation.

Antreprenorii se pot înscrie în ediția a doua a programului Start-up Nation în perioada 27 decembrie 2018 – 12 februarie 2019, conform unui comunicat de presă al ministerului.

„Îi încurajez pe antreprenori să depună planuri de afaceri sustenabile și să evalueze foarte corect numărul de locuri de muncă create, pentru că, atrag atenția, punctajul încurajează achiziția de echipamente tehnologice. Start-up Nation va fi un program simplu și intuitiv, cu mai puțină birocrație. Antreprenorul trebuie să se ocupe de afacerea lui, nu să plimbe hârtii”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul mediului de afaceri.

De la finele lunii decembrie 2018 și până azi, peste 21.000 de firme și-au depus proiecte pentru care speră să obțină finanțare. Doar 10.000 dintre ele vor primi bani în final în a doua ediție a programului, deși, cel puțin momentan, Guvernul n-a alocat bani în bugetul pe 2019 decât pentru puțin peste 2.000 de companii.

Antreprenorii pot cere o finanțare nerambursabilă de maximum 200.000 de lei, care poate reprezenta până la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile aprobate pentru un proiect de business. Cu alte cuvinte, nu este necesară o cofinanțare, iar antreprenorii pot cere un avans de 30% din cheltuielile aprobate.

„Pot beneficia de prevederile programului Start-up Nation 2018 societățile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului”, este subliniat în comunicatul amintit.

Calcularea punctajului planului de afaceri se face în timp real, iar punctajul minim necesar este de 50 de puncte din maximul posibil de 100 de puncte.

Schema de finanțare pentru Start-up Nation este disponibilă aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus