În urmă cu trei săptămâni, Hunedoara Liberă a prezentat o situație strigătoare la cer, care dă peste cap traficul rutier în zona intersecției din localitatea Sântuhalm.

În urmă cu trei săptămâni, Hunedoara Liberă a prezentat o situație strigătoare la cer, care dă peste cap traficul rutier în zona intersecției din localitatea Sântuhalm. În zona respectivă „se întâlnesc” două drumuri importante: cel mai circulat drum național din județ și cel mai circulat drum județean. La fix o lună de când am cerut clarificări IPJ Hunedoara, nu am primit niciun răspuns.

În această interescție, de câteva luni, șoferii care circulă pe DN7 spre Deva dinspre Simeria sunt obligați să „stea la roșu” la semafor atunci șoferii care vin dinspre Deva au la semafor culoarea „verde”. Îi pasă cuiva de cozile inutile formate, de timpul, nervii și banii oamenilor? Poliției județene Hunedoara, nu! (vezi foto 2)

foto 2

„Cu ce încurcă traficul rutier dacă și mașinile care merg spre Deva ar avea verde la semafor simultan cu cei care circulă spre Simeria, din Sensul opus (vezi foto 3)? Da, cei care virează stânga, spre Hunedoara, trebuie să aibă roșu, dar dacă mergi înainte, spre Deva, de ce să fii obligat să aștepți aiurea la roșu?! ”, ne-au întrebat oamenii.

foto 3

Pentru a înțelege situația de la fața locului, reluăm explicația publicată în numărul anterior. Sensul de mers Simeria – Deva are în intersecție 3 benzi de circulație: două destinate accesului spre Deva și una destinată șoferilor care vor să vireze la stânga, pe DJ687, către Hunedoara. Ambele direcții sunt prevăzute cu semafoare care, până de curând, funcționau independent, astfel că cei care se deplasau spre Deva aveau doi timpi de „verde”, pentru fluidizarea traficului: semaforul indica culoarea verde pentru direcția de mers înainte spre Deva și atunci când aveau verde mașinile care virau stânga spre Hunedora, și atunci când era verde pe celălalt sens de mers, spre Simeria. Acesta a fost un sistem care a funcționat încă din timpul fostei conduceri a Serviciului Rutier din cadrul IPJ Hunedoara. Acum, respectivul semaforul funcționează concomitent, adică cei care se deplasează spre Deva „depind” de verdele celor care virează stânga spre Hunedoara.

Fotografiile care însoțesc prezentul material au fost făcute joi, 10 mai 2018, la primele ore ale dimineții. Se vede foarte clar (vezi mai ales foto 4) cum coloana de mașini staționat la semafor se întinde pe sute de metri, până dincolo de fabrica de biciclete DHS.

foto 4

După cum aminteam în numărul trecut, pe data de 11 aprilie 2018 (adică acum o lună!) am adresat Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara o întrebare prin care solicitam lămuriri în legătură cu situația din această intersecție. I-a păsat cuiva de la Poliție de șoferii care inutil la semafor? S-a deranjat inspectorul șef al IPJ Hunedoara, comisar șef Ovidiu Gabriel Bârlea (foto– medalion) să explice situația? Sigur că nu!

Cu toată dragostea, astfel de momente spun totul despre felul în care se raportează șefii Poliției la cetățeni. Știm, cei din Poliție au nevoie de lefuri mai mari, au spor de stres și ies la pensie la 40 de ani în condiții speciale, te ard la buzunare cu amenzi pe unde te prind, dar chiar nu se poate înlocui un blestemat de releu care costă vreo 10 lei (sau ce s-o fi defectat la semafoarele de la Sântuhalm), să se poată circula ca înainte?

Câtă nepăsare, cât tupeu, câtă incompetență mai suportă poporul ăsta? Care este limita nesimțirii autorităților? Să vă fie rușine, domnule inspectorului șef Ovidiu Gabriel Bârlea pentru că le permiteți subordonaților dumneavoastră să nu răspundă și să-și bată joc în fiecare zi de șoferii care stau degeaba la semaforul din Sântuhalm!

 

Un răspuns

  1. sa se poata face la stanga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus