Turiștii care vor urca, la acest sfârșit de săptămână, în stațiunea Straja, din Valea Jiului, se vor putea bucura de pârtii foarte bune, dar și de un festival al oamenilor de zăpadă la care poate participa oricine dorește să-și pună imaginația la încercare.

Grosimea stratului de zăpadă de pe pârtiile din Straja este cuprinsă între 30 și 35 de centimetri și toate instalațiile de transport pe cablu sunt funcționale.

‘Calitatea pârtiilor este de vis, pe o scară de la 1 la 10 ele fiind cotate cu nota 9. Se poate schia pe toate pârtiile, cu excepția celei de pe Vârful Straja și a celei de sub telegondolă’, a declarat vineri, pentru AGERPRES, șeful Formației Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

În stațiune se află circa 2.500 de turiști, iar numărul acestora va crește în următoarele zile la peste 3.000-3.500, potrivit estimărilor făcute de cabanieri.

Pentru a diversifica oferta de petrecere a timpului liber, în Straja va fi organizat sâmbătă un festival al oamenilor de zăpadă, la care poate lua parte orice turist cu imaginație. Organizatorii vor premia toate ‘creațiile’ turiștilor, de la oameni de zăpadă, până la diverse obiecte ce vor fi realizate de către participanții la festival.

Pârtii foarte bune pentru schi mai sunt și în stațiunea Parâng din județul Hunedoara, unde stratul de zăpadă măsoară circa 40 de centimetri. Se poate schia pe pârtiile A, B și Europarâng.

De asemenea, în stațiunea Râușor, din Munții Retezat, sunt condiții relativ bune pentru schiat, în ultimele zile pe pârtia de acolo așternându-se un strat de zăpadă proaspătă de circa 10 centimetri.

Salvamontiștii atrag atenția schiorilor să respecte câteva reguli de bază pentru evitarea accidentelor pe pârtii. Astfel, este interzisă oprirea schiorilor pe mijlocul pârtiei, iar schiorul din spate va trebui să-l protejeze pe cel din față. Accesul cu săniile pe pârtiile de schi este interzis.

AGERPRES

Un răspuns

  1. Am rezerve asupra veridicității afirmațiilor. Oricum la Straja nu au fost, nu sunt și nu vor fi niciodată condiții optime pentru schiat. Personalul are o atitudine de neînțeles pentru turiștii care-și doresc condiții bune de schiat. Noiciodată nu se va putea face turism cu oamenii din Vale. Au acea atitudine care mai degrabă alungă turiștii decât îi atrage. De fiecare dată vin tot mai dezamăgit din Valea Jiului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus