Cele mai importante cluburi sportive cu tradiție și-ar putea desfășura activitatea sub cupola unui club sportiv județean.

Inițiativa aparține vicepreședintelui Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Daniel Andronache, care spune că proiectul se află deja în faza analizei cadrului legal. Imediat ce vor fi clarificate aspectele juridice, CJ va înființa o asociație sportivă în care vor fi cooptate Primăriile localităților hunedorene cu tradiție în sport care își doresc să facă parte din acest proiect.

„Am luat deja legătura cu primăriile din Hunedoara și Simeria, urmând să avem discuții și cu reprezentanții celorlalte localități. Ne dorim să fie un singur club sportiv, o asociație care să coordoneze secții la nivelul fiecărei localități. De exemplu, fotbal la Hunedoara (în municipiul Hunedoara va fi construit un stadion nou, n.red.), handbal la Deva, rugby la Petroșani sau atletism la Simeria. N-avem voie să nu revitalizăm sportul din județ”, a declarat, pentru Hunedoara Liberă, Daniel Andronache.

De asemenea, nu vor fi uitate celelalte ramuri sportive unde se înregistrează  rezultate foarte bune în această perioadă.

Mai trebuie spus că secțiile pe ramuri sportive vor purta denumirile de tradiție, consacrate de-a lungul anilor și atât de dragi iubitorilor sportului din județul nostru: Corvinul – la Hunedoara sau Știința – la Petroșani.

Potrivit proiectului, finanțarea viitorului club sportiv va fi asigurată, prin asociere, din bugetele locale și din bugetul Consiliului Județean Hunedoara. Daniel Andronache a mai declarat că își dorește ca în fruntea clubului județean să fie o personalitate recunoscută în lumea sportului.

În prezent, în județul Hunedoara sunt peste 4.600 de sportivi legitimați la cluburi sau asociații afiliate federațiilor naționale.

8 răspunsuri

 1. Dragan76hdd@yahoo.ro' Sandu Dragan spune:

  O idee foarte buna! E promitator sa descoperim ca la CJ mai sunt si oameni interesati sa faca ceva ptr judetul nostru. Sportul inseamna sanatate!!! Felicitari ptr initiativa!

 2. dexterhomeboy@yahoo.com' CetateanCinstit spune:

  Hahah, da sunt interesati sa matraseasca banul public pe diferite investitii de unde sa-i poata fura fara probleme, cum ar fi, spre exemplu, un club sportiv nou.

 3. Felicitări domnule Andronache . Nu avem nici o performanță la sportul de echipă, seniori.

 4. Ăia cu stafionul nou la Hunedoara,deja e pamflet!ar fii senzațional,dar nu există nici măcar un proiect,pe tema asta..
  Infrastructură e nevoie în toată România,că suntem din lumea a treia..

 5. Steeldv@yahoo.com' Constantin spune:

  Buna sursa de bani …(negri).

 6. Gimnastica de performanța feminină – la Bellu

 7. Prostie crasă. Idee comunistă.

 8. Da, s-ar putea face terenuri și câteva panouri de baschet de către primăria HUNEDOARA .(chiar și in curtea școlii)
  E plin țara de copii obezi !!!
  Multe orașe din țara sunt pline de terenuri de sport gratuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus