Adrian Streinu Cercel a declarat, joi, că în cazul în care pe o scară de bloc va fi depistat un caz de coronavirus, toată scara respectivă va intra în carantină.

„În cazul în care găsim o persoană pe o scară, sau două, toată scara va intra într-o așa zisă carantină, și vor fi asistați inclusiv de corpul medical. Trebuie să fim convinși că acest virus nu se mai transmite. Scările vor fi decontaminte, să ținem lucrurile sub control”, a declarat azi Streinu Cercel într-o intervenție live pe Facebook, scrie ObservatorNews.ro.

„Nu trebuie să lăsăm oamenii să se îmbolnăvească. Nu trebuie să ne pregătim doar la nivelul spitalelor. Trebuie să facem în așa fel încât oamenii să nu se îmbolnăvească. Pentru așta, trebuie să știm pe unde circulă virusul în momentul e față și pe unde a circulat. OMS ne spune cât se poate de clar: Europa este în centrul pandemiei și noi suntem în Europa. În funcție de ce măsuri vom lua și cum vom reuși să ajutăm populația, acestea vor fi și rezultatele trecerii prin pandemie”, a mai spus Streinu-Cercel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus