Elevii de clasa a VIII-a au susținut prima probă.

Subiectele la simularea Evaluării Naționale 2016 la limba și literatura română:

subiecte romana01

subiecte romana02

Elevii au avut de rezolvat două subiecte, iar timpul de lucru a fost de două ore. La subiectul I A, ei au avut de răspuns la cinci cerințe din poezia ”Vârful dealului”, scrisă de Ion Pilat. La punctul B s-a cerut redactarea unei compuneri de 150-250 de cuvinte în care să se motiveze apartenența la specie a pastelului ”Vârful dealului” de Ion Pilat.

La subiectul al doilea A, elevii au avut de răspuns la șase cerințe dintr-un text dat, iar la punctul B au trebuit să redacteze în 150-250 de cuvinte o compunere în care să relateze o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei excursii.

Rezultatele obținute de elevi sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinte cu părinții și la nivelul consiliului profesoral. În urma acestor analize, fiecare școală urmează să adopte măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare și să întocmească un raport pe care să îl transmită Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Școlile sunt obligate să ia toate măsurile necesare pentru ca activitatea didactică a claselor care nu sunt implicate în simulări să se desfășoare corespunzător, după un program stabilit de consiliul de administrație al școlii.

Marți, elevii vor susține proba la matematică, iar miercuri va fi organizată proba la limba și literatura maternă – pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Rezultatele vor fi afișate în 4 martie.

Ziarul Unirea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus