Procurorii au descoperit că baronii locali administrează fondurile publice de care dispun în favoarea lor sau a prietenilor. Totalul prejudiciilor descoperite de anchetatori se ridică la 69,6 milioane de euro.

1. Nicuşor Constantinescu (PSD), președintele CJ Constanța, este cercetat de DNA în cinci dosare. Acesta a fost eliberat din arestul preventiv pe 5 decembrie şi plasat sub control judiciar. Prejudiciu: 30 de milioane de euro.

2. Nicolae Ioţcu (PDL), președintele CJ Arad. Este considerat un apropiat al omului de afaceri Georgică Cornu, supranumit „regele asfaltului din Banat” și anchetat de DIICOT. În 2012, procurorii ar fi ridicat și de la CJ Arad documente legate de contractele lui Cornu cu Consiliul Județean, însă nimeni nu a fost invinuit. Prejudiciu: 13,5 milioane de euro.

3. Alexandru Kiss (UDMR), vicepreşedintele CJ Bihor. DNA a început urmărirea penală față de Kiss în aprilie 2014 pentru luare de mita, abuz în serviciu și trei cazuri de spălare de bani. Împreuna cu mai mulți oameni de afaceri, vicepreşedintele ar fi prejudiciat CJ de cca. 8,6 milioane euro. Kiss a mai fost cercetat și în trecut pentru spălare de bani. Prejudiciu: 8,6 milioane euro.

4. Horea Uioreanu (PNL), președintele CJ Cluj, şi-a dat demisia pe 3 octombrie 2014. Acesta este judecat în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani. Prejudiciu: 2,4 milioane euro.

5. Mircea Moloț (PNL), preşedintele CJ Hunedoara, este urmărit penal de DNA pentru trafic de influență, luare de mită, folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, spălare de bani, conflict de interese și deținerea fără drept a unui document ce conține informații secrete de stat. Prejudiciu: 2,4 milioane euro.

6. Adrian Duicu (PSD), președintele CJ Mehedinți, se află în arest la domiciliu. Acesta este acuzat de DNA de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu. Prejudiciu: 2,2 milioane de euro.

7. Ion Prioteasa (PSD), președintele CJ Dolj. În 2013, procurorii DNA au inceput urmărirea penală față de Prioteasa, acuzat de luare de mită și abuz în serviciu contră intereselor publice. El ar fi atribuit contracte unor firme private în schimbul unor comisioane. Prejudiciu: 2 milioane de euro.

8. Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea, este trimis în judecată pentru fapte de corupţie încă din 2006. Acuzaţiile care i se aduc sunt de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals şi uz de fals. Prejudiciu: 1,5 milioane de euro.

9. Vasile Silvian Ciuperca (PSD), președintele CJ Ialomița. Procurorii DNA îl acuză că ar fi concesionat unei firme în mod fraudulos, un teren agricol de 495 de hectare, prejudiciind astfel bugetul CJ cu aproape 200.000 de lei pentru fiecare din cei 35 de ani ai duratei contractulului. De asemenea, este cercetat de DNA pentru intervenții la șeful Finanțelor Publice Ialomița pentru rezolvarea problemei falimentului fabricii din Țăndărei. Prejudiciu: 1,5 milioane de euro.

10. Aristotel Căncescu (PNL), preşedintele CJ Braşov, se află în arest preventiv. DNA îl acuză de luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Prejudiciu: 1,4 milioane de euro.

Locul 11. Mircea Cosma (PSD), președintele CJ Prahova. A fost reținut pe 11 februarie de procurorii DNA sub acuzațiile de luare de mită și abuz în serviciu. El ar fi primit de la administratorii unor firme care au contracte cu CJ Prahova cca. un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrări în care beneficiar este Consiliul Județean. În acelasi dosar, fiul lui Mircea Cosma, Vlad Alexandru Cosma, deputat PSD, este acuzat de trafic de influență. Prejudiciu: 1,4 milioane de euro

Locul 12. Borboly Csaba (UDMR), președintele CJ Harghita.Trimis in judecata de DNA in 2013, este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la abuz în serviciu contra intereselor, fals intelectual și denunțare calomnioasa. Este vorba de o serie de contracte cu firme de construcții, care au dus la un prejudiciu de peste un milion de euro. Prejudiciu: 1 milion de euro

Locul 13. Constantin Nicolescu (PSD), fostul președinte al CJ Argeș. Nicolescu si-a dat demisia din funcție în martie 2014 dupa ce a fost declarat incompatibil de ANI. El este urmărit penal, împreună cu un deputat și 43 de primari pentru folosirea influenței sau autorității funcției de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, dintre care una în formă continuată (14 acte materiale). În 2013, Nicolescu a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de inchisoare sub acuzația că a luat fonduri Phare de 900.000 de euro pe baza unor acte false. Prejudiciu: 0,9 milioane de euro

Locul 14. Gheorghe Bunea Stancu (PSD), presedintele CJ Brăila. Stancu a fost trimis in judecata de DNA in 2012, fiind acuzat ca impreuna cu omul de afaceri Ioan Niculae ar fi finantat ilegal campania prezidentiala a lui  Mircea Geoana. Stancu ar mai fi cercetat si intr-un dosar de atribuire de contracte pe banii CJ catre firme dintre care una ar fi controlata chiar de el. In 2014 vreme de doua luni a fost in arest la domiciliu. De asemenea, a fost declarat incompatibil de ANI din cauza unui conflict de interese. Prejudiciu: 0,7 milioane de euro

continuarea EVZ.ro

 Prejudiciu: 30 de milioane de euro

2 răspunsuri

  1. Luptam fara frica ,impotriva interlopilor cu legitimatie de la stat ,pana facem educatie si dreptate in societate !

    Justitiarul de Hunedoara

  2. Brrrrr!!! Sa si recupereze prejudiciile… Numa zic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus