Acesta va avea loc la la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, în 4 martie 2021, ora 13.30

După o întrerupere de aproape un an, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, reia seria manifestărilor cultural-educative dedicate tuturor iubitorilor de cultură, în mod deosebit tinerilor.

Continuând prezentarea unor personalități feminine românești și străine, în ziua de 4 martie 2021, ora 1330, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, Sala „Liviu Oros”, Biblioteca Județeană va organiza un medalion cu tema „Surorile Brontë”, dedicat celor trei scriitoare britanice ale căror romane s-au bucurat de mare succes de-a lungul celor două secole care au trecut de la apariția lor.

Pe baza unei ample prezentări, publicul va face cunoștință cu viața dramatică, marcată de suferințe de neimaginat, de boli și privațiuni ale surorilor Charlotte, Emily și Anne Brontë. În ciuda condițiilor extrem de grele în care au trăit, în ciuda bolilor care le-au măcinat, cele trei surori au fost mereu însetate de cultură. Imaginația lor precoce și talentul literar cu care au fost dăruite le-au condus la crearea atât de cunoscutelor romane care au bucurat zeci de generații de cititori: Jane Eyre, Shirley (Charlotte Brontë), La răscruce de vânturi (Emily Brontë), Agnes Grey, Necunoscuta de la Wildfell Hall (Anne Brontë). Toate aceste romane, scrise cu sensibilitate și cu un acut simț al observației, reprezintă un tablou fidel al societății engleze de la începutul secolului XIX. Succesul deosebit al acestor romane, ecranizările care s-au făcut pe baza lor în ultimul secol sunt dovada calității lor deosebite.

Prezentarea va pune în evidență, pe lângă viața lor impresionantă, contribuția fiecăreia dintre cele trei surori Brontë la îmbogățirea literaturii engleze.

La sfârșitul expunerii, participanților le vor fi adresate întrebări legate de subiectul prezentat, cei care dau răspunsuri corecte fiind răsplătiți cu premii constând în diplome și cărți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus