Chiar dacă partidul a ieșit cu costuri minime de imagine în urma problemelor sale cu legea, la nivel organizatoric PNL scârțâie din toate încheieturile, scrie stiripesurse.ro.

La nivel de coordonare în campania electorală, locul lui Vasile Blaga a fost luat de Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Surse din PNL au explicat însă pentru stiripesurse.ro că acesta s-a declarat depășit de situația complexă în care s-a trezit și nu face față problemelor care vin în valuri din organizații. În interiorul PNL s-a vorbit chiar de o retragere a lui Falcă de la coordonare, însă s-au analizat costurile de imagine care ar putea fi enorme în contextul în care ”generalul” s-ar retrage în plină bătălie. Falcă este secondat de Dan Motreanu, însă acesta ajută cu frâna de mâna trasă, dat fiind faptul că el nu va mai fi candidat în aceste alegeri parlamentare și după acest mandat va face pasul în spate.

O mare problemă cu care se confruntă Falcă și conducerea PNL este un sâmbure de răsmeriță în rândul primarilor PNL din Ardeal. Vechii oameni ai PDL, principala sursă de voturi a PNL, sunt nemulțumiți de aranjamentele făcute pe listele la parlamentare și nu sunt dispuși să tragă cu tot sufletul în această campanie electorală.

Majoritatea greilor din vechiul PDL erau prieteni foarte buni cu Vasile Blaga și aveau un alt nivel de colaborare. În schimb, cu Falcă sunt în relații cel mult cordiale, dacă nu chiar în relații de competiție, dată fiind concurența care a existat în zonă în ultimii ani.

În ciuda faptului că ieșirea din joc a lui Vasile Blaga s-a făcut cu costuri electorale minime pe moment, pe termen lung aceasta are reverberații puternice. Surse din PNL ne-au precizat că Blaga vine destul de rar pe la partid și oricum nu se mai implică în partea organizatorică, pentru că este mai preocupat de problemele cu DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus