Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca miercuri CSAT pentru măsuri legate de coronavirus

Angajații unei multinaționale din București vor fi testați medical marți, 25 februarie, pentru că una dintre colege a fost infestată cu virusul Covid-19, au declarat în exclusivitate pentru money.ro surse apropiate firmei in cauză care nu au dorit să își dezvăluie identitatea. Din motive de HR, angajaților nu li s-a spus despre cine e vorba, însă conducerea a fost înștiințată că persoana în cauză a fost dovedită că a contactat virusului și că nu mai este o bănuială.

Raed Arafat a declarat luni că probabilitatea ca ţara noastră fie ocolită de cazuri de infectări cu noul coronavirus este foarte scăzută. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că, virusul va apărea în toate state europene, fiind doar vorba de o chestiune de timp. „Trebuie să fim foarte sinceri. Probabilitatea este foarte scăzută. Nu putem să spunem că nu va fi. Eu cred că încet-încet, în toate ţările din Uniunea Europeană vor apărea cazuri, nu numai în România. Doar este vorba de timp, când apare într-o ţară şi când apare într-alta”, a mai spus Arafat.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca miercuri CSAT pentru măsuri legate de coronavirus. „Lucrurile s-au schimbat rapid în ultimele zile în ceea ce privește numărul de cazuri din Europa, în special în Italia. Situația de acolo generează multă îngrijorare în rândul cetățenilor români, date fiind legăturile strânse și comunitatea de români de acolo. Sunt în contact cu instituțiile pentru a monitoriza ce se întâmplă cu zonele unde sunt oameni în carantină”, a dat asigurări șeful statului.

Sursa: money.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus