Proiectul a primit finanțare de la CJ Hunedoara.

În perioada 8-14 iulie 2017 se desfășoară la Hunedoara simpozionul și tabăra de pictură “Experiențe Medievale – Ediția II”. Lucrările rezultatele vor fi prezentate în cadrul expoziției “Experiențe Medievale II”. Vernisajul și festivitatea de premiere vor avea loc în data de 14 iulie ora 11:00 – galeria neogotică, aripa Bethlen a Castelului Corvinilor. Expoziția va fi accesibilă atât pentru localnici cât și pentru vizitatori în perioada 14-20 iulie 2017 conform programului de vizitare al Castelului.

Expoziția urmează să fie itinerată (conform unui calendar ce va fi comunicat ulterior) și în locuri “neconvenționale” pentru expunerea lucrărilor de artă (parcuri, piețe publice, cafenele culturale etc.) din localitățile Hunedoara, Deva, Simeria, contribuind astfel la promovarea artelor vizuale în rândul tinerilor și nu numai. Conform  proiectului, pe lângă premiile acordate de specialiști, va fi oferit și un premiu special, prin votul publicului vizitator al Castelului.

Proiectul propune de asemenea crearea de evenimente în jurul expoziției, care pe lângă prezentarea lucrărilor de artă să ofere posibilitatea participării publicului la diverse ateliere pentru tineri, miniconcerte de muzică veche, clasică, folk, susținute de artiști locali.

Pentru a promova “tinerele talente” și în rândul celor care nu vizitează de obicei expozitiile, lucrările acestora vor fi procesate digital, vor căpăta o descriere desprinsă din viziunea creatorului asupra operei sale și vor lua forma unor cataloage, cărți poștale, etc. care vor fi distribuite gratuit.

Coordonatorul proiectului este Asociaţia pentru Protejarea și Promovarea Castelului Corvinilor Hunedoara.

Parteneri: Primăria Municipiului Hunedoara – Muzeul Castelul Corvinilor; Muzeul de Arheologie Istorie și Etnografie Hunedoara; Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Hunedoara; Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” Deva; Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia; Liceul de Arte “Corneliu Baba” Bistriţa; Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” Bucureşti; Asociația Ordinul Cavalerilor de Hunedoara; Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus